У Львові перевіряли повідомлення про захворювання чоловіка, який прибув із Китаю

11:15 4 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/groups/varta1.official

В управлінні охорони здоров’я ЛМР запевнили, що інформація, яку поширили в інтернеті про можливе гостре респіраторне захворювання у чоловіка, який прибув з Китаю, неправдива.

Про це повідомили у вівторок, 4 лютого, у Львівській міськраді. А в її управлінні охорони здоров’я зазначили: «Вночі надійшов виклик на диспетчерську Центру медицини катастроф про те, що за певною адресою у Львові є пацієнт, який має респіраторне захворювання і раніше прибув з Китаю. На цей виклик виїхала бригада швидкої допомоги, яка, відповідно до вимог, застосувала засоби індивідуального захисту – спеціальні костюми. Прибувши на місце виклику, двері ніхто не відчинив, і телефон, з якого надійшов виклик, був поза зоною досяжності. Як вдалося з’ясувати, за цією адресою ніхто не проживає, і там проводяться ремонтні роботи. Прізвище чоловіка, який нібито захворів, у списках територіальної поліклініки немає. Таким чином, підстав вважати правдивою інформацію про наявність такого пацієнта немає».

Натомість на сторінці громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Фейсбук» опублікували фото з місця події й розповіли, що повідомлення про захворювання чоловіка, який прибув із Китаю, перевіряли на вулиці Насипній.

Як інформував «Щоденний Львів», в Україні не було виявлено жодного випадку коронавірусу «2019-nCoV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів