У Львові о 19.00 – майстер-клас швейцарського фахівця з методики вивільнення напруги й травми

13:29 12 жовтня 2014 р.

Інформаційно-практичний центр безпеки міста на площі Ринок у Львові

Інформаційно-практичний центр безпеки міста на площі Ринок у Львові
Фото: gazeta.lviv.ua

Як повідомили в неділю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 12 жовтня, о 19.00 в Інформаційно-практичному центрі безпеки міста відбудеться семінар «Вправи для вивільнення напруги та травми», а також майстер-клас за участю міжнародного експерта з методики вивільнення напруги та травми (TRE) як на полі бою, так і вдома.

Як повідомили в неділю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 12 жовтня,  о 19.00 в Інформаційно-практичному центрі безпеки міста відбудеться семінар «Вправи для вивільнення напруги та травми», а також майстер-клас за участю міжнародного експерта з методики вивільнення напруги та травми (TRE) як на полі бою, так і вдома. У повідомленні також конкретизують:

«Майстер-клас проведе Андреас Герольд, фахівець з медичної психології та психотерапії (Швейцарія). Семінар проводитиметься російською та англійською мовами. До участі у семінарі та майстер-класі запрошуються практикуючі психологи, психотерапевти, лікарі-психіатри, а також ті, хто постраждав в зоні АТО, або ж сім'ї постраждалих.

Довідка

Мета методики TRE – позбавлення організму від відчуття напруженості та переведення тіла в стан природного гомеостазу. TRE методика була розроблена для того, щоб допомогти значним групам людей, котрі страждають від проявів хронічного «м'якого» стресу, хронічної та гострої травми, або мають психотравматичний досвід в минулому.

Девід Берцелі (DavidBerceli), засновник практики TRE, представляє її як одну з методик самодопомоги, інструмент для людей, котрі в силу різноманітних обставин не мають доступу до терапії психічного здоров'я або інших форм допомоги, однак потребують механізмів для саморегуляції відчуттів напруження та щоденного стресу (наприклад в бойових умовах). 

Саморегуляція – це можливість у разі виникнення будь-яких дискомфортних відчуттів (фізичних чи емоційних) повільно припинити виконання вправи, та досягти повного розслаблення або зупинитися в будь-який момент.

Переваги використання TRE:

Легкість засвоєння програми та в багатьох випадках безпосередня (тут і тепер) ефективність.

Природність. Дозволяє значно знизити рівень напруги, що в свою чергу сприяє зменшенню симптомів травми, ПТСР, ГРС

Досягнення «релаксації» парасимпатичної нервової системи 

Доступна для само використання

Інтегрується в повсякденне життя

Відновлює відчуття безпеки і розслаблення, тим самим сприяє відчуттю загального благополуччя 

Добре інтегрується в будь-який інший вид терапії або метод лікування 

Відсутні негативні побічні ефекти». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів