У Львові надали медичну допомогу понад 10,5 тисячі учасникам війни на сході України

22:05 4 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Хірурги Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону виконали з початку проведення антитерористичної операції 1279 оперативних втручань.

«У Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону медичну допомогу отримали понад 10 тисяч учасників антитерористичної операції», – повідомили сьогодні, 4 березня, в міністерстві оборони України, де також розповіли подробиці:

«З початку проведення антитерористичної операції у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону та підпорядкованих військових лікувальних закладах стаціонарно проліковано понад 10,5 тисяч поранених, травмованих і хворих військовослужбовців – учасників АТО. Про це повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру полковник медичної служби Іван Гайда.

Він також зазначив: «За цей час у регіоні ми надали кваліфіковану спеціалізовану медичну допомогу близько чотирьом тисячам пацієнтам з пораненнями і травмами та понад шістьом тисячам з різними захворюваннями. З початку минулого року в зоні АТО розпочав виконання бойових завдань з надання кваліфікованої допомоги учасникам АТО та місцевому населенню наш 66-й військовий мобільний госпіталь. На Донбасі медичні спеціалісти надали допомогу понад п’яти тисячам пацієнтів. Окрім того, львівські хірурги виконали 1279 оперативних втручань, провели евакуацію 3198 поранених, травмованих і хворих різними видами транспорту, в тому числі авіаційним».

Під час підсумкової конференції у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону медичну учасники обговорили питання якісної організації медичного забезпечення військових частин в зоні відповідальності медичної установи, реальний стан речей із набуття знань та спроможностей щодо управління медичним забезпеченням військ під час проведення операцій, удосконалення навичок особового складу з управління в умовах переведення на функціонування в особливий період. Також учасники детально опрацювали проблематику діяльності відділень хірургічного, терапевтичного профілю, відділень реанімації та інтенсивної терапії військових лікувальних закладів Західного регіону.

Чимало уваги приділили експертній роботі госпітальних та гарнізонних військово-лікарських комісій у 2015 році та визначили конкретні завдання щодо її покращення у поточному році. Наприкінці підсумкової конференції відбулося вшанування кращих військових колективів.

Перехідні відзнаки отримали трудові колективи клінік та відділень Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, Чернівецького та Мукачівського військових госпіталів. Зокрема, звання кращого військового госпіталю Західного регіону виборов Чернівецький військовий госпіталь, де керівником – заслужений лікар України, лікар вищої кваліфікаційної категорії полковник медичної служби запасу Василь Рогатюк. 

Кращим хірургічним відділенням і відділенням реанімації та інтенсивної терапії визнано структурні підрозділи цієї ж медичної установи, які очолюють заслужений лікар України полковник медичної служби Юрій Царюк та майор медичної служби Сергій Півторан. Перехідними відзнаками відзначили роботу колективів відділень Мукачівського військового госпіталю.

Про це повідомили сьогодні, 4 березня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів