У Львові міністр МОЗ скличе нараду щодо вакцинації населення

10:17 6 серпня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні з робочим візитом у Львові перебуває Міністр охорони здоров’я України Максим Степаном.

Свою роботи міністр розпочав з міської клінічної лікарні швидкої медично допомоги, де з квітня розпочало працювати відділення трансплантології, та вже зроблено 5 операцій — 4 трансплантації нирок і трансплантація серця. Максим Степанов позитивно відзначив роботу колективу і наголосив на потужності, з якою розвивається лікарня.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«Свою роботу сьогодні у Львові я розпочав з лікарні швидкої медичної допомоги невипадково. А тому, що тут є чудова команда, хороший фахівець-головний лікар Олег Самчук очолює цей заклад. Він дуже активно розвиває трансплантацію. Тільки в квітні було створене відповідне відділення трансплантації, відділення кардіохірургії, були створені решта відділень, які регулюють питання трансплантології, і вже з того часу тут зроблено 4 трансплантації нирок, а декілька тижнів тому зроблена трансплантація серця. Тому лікарня потужно розвивається у цьому напрямку.

Відзначу, що у нас мета, щоб за 2−3 роки наша країна мала трансплантаційну незалежність. Що це означає? Ми хочемо, щоб наші громадяни не їздили по світу, не їздили за кордон на лікування, на трансплантацію. Все це ми можемо робити в Україні, лише потрібно для цього створити відповідні умови. І саме цим ми активно займаємося у цьому році. У нас є чіткий план, і за 2−3 роки ми зможемо досягти цієї незалежності і наші мешканці, які потребують такої допомоги, будуть лікуватися вдома, в Україні.

Також я планую відвідати обласну клінічну інфекційну лікарню. Там теж є хороші потужності щодо трансплантації. Хочу поспілкуватися з лікарями. Відвідаю також Львівський онкологічний регіональний лікувальний діагностичний центр, щоб подивитися, поспілкуватися з лікарями, щоб далі рухати реформи, щоб вони були зрозумілі. Тому важливо спілкуватися з лікарями", — повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

За його словами, після обіду відбудеться нарада в ЛОДА. На порядку денному буде питання щодо імунізації, щодо вакцинації населення, оскільки знизився рівень охоплення щепленнями.

«У різних регіонах ситуація є різною. Від 3% до 27% є зниження по різних регіонах, і Львівська область знаходиться серед лідерів. Важливо, щоб ми не збивалися з календаря щеплень. Багато хто не робив їх в період карантину, тому маємо активізуватися в цьому напрямку», — додав міністр.

Нагадаємо, на Львівщині виявлено 197 нових інфікованих коронавірусом за минулу добу.

Додамо, у Львові 57-річний житель Коростеня отримав нове серце (відео).

Єврокоптер доставив до столиці пацієнта з трансплантованим у Львові серцем (відео).

У Львові озвучили тарифи на трансплантацію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів