У Львові госпіталізовані восьмеро отруєних майонезом (відео, оновлено)

09:00 30 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Лікарі кажуть, що перебіг недуги дуже схожий на сальмонельоз

На Львівщині ціла родина потрапила до лікарні через домашній майонез. Напередодні вони їли салат із майонезом, який приготували із сирих магазинних яєць. Трьох дорослих та п'ятьох дітей із високою температурою та різким болем у животі швидкими доправили до районної інфекційної лікарні.

У найважчому стані 66-річна бабуся. У неї – гарячка та сильна інтоксикація. Лабораторні дослідження збудника ще тривають, утім, лікарі кажуть, що перебіг недуги дуже схожий на сальмонельоз. Як пояснила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, родина купила в магазині яйця, зробила майонез за рецептом із Інтернету і заправила ним цей салат.

Наразі всі захворілі пов'язують своє захворювання із вживанням цього салату. До лікарні вони були шпиталізовані в важкому стані, проте зараз їхній стан оцінюється як середньої тяжкості.

Про це повідомили в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Натомість на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації розповіли в суботу:

Станом на шосту годину 30 квітня у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні в стані середньої важкості продовжують лікуватися восьмеро мешканців села Звертів в Жовківському районі, серед яких – п’ятеро дітей, котрих 28 квітня було госпіталізовано з діагнозом «харчове отруєння, гостра кишкова інфекція». Потерпілим пацієнтам в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний об’єм медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів». 

Як інформував «Щоденний Львів», у департаменті з питань цивільного захисту облдержадміністрації повідомили в п’ятницю: «28 квітня близько 16:35 зі села Звертів у Жовківському району до лікарень Львова доставили з діагнозом «харчове отруєння» після вживання ранніх парникових овочів сімох пацієнтів, в тому числі – п’ятьох дітей. Зокрема, до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізовано в стані середньої важкості пацієнток 1980 та 1983 років народження. Натомість до реанімаційного відділення Західно-Українського спеціалізованого дитячого медичного центру» госпіталізовано в стані середньої важкості пацієнтів 2007-го, 2008-го, 2011-го, 2013-го й 2014 років народження».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів