У Львівському військовому госпіталі відкрито кімнату психо-емоційного релаксу (відео)

16:47 2 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в понеділок у прес-службі Мінооборони, на базі відділення відновлювального лікування клініки нейрохірургії та неврології Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові відкрито кімнату психо-емоційного релаксу».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

На базі відділення відновлювального лікування клініки нейрохірургії та неврології Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові відкрито кімнату психо-емоційного релаксу», – повідомили сьогодні, 2 березня, в прес-службі Міністерства оборони, конкретизуючи при цьому:

«Як зауважив начальник центру полковник медичної служби Іван Гайда, на її проект і облаштування не було витрачено жодної державної копійки. На ініціативу громадського формування «Народна самооборона Львівщини» вкотре відгукнулися меценати та благодійники краю, які надали всі необхідні матеріали та всебічну допомогу для створення саме такої зали психологічного розвантаження.

Полковник медичної служби Іван Гайда додав: «Загалом відділення відновлювального лікування на 90% зроблено за рахунок доброчинців. Я, наш медичний персонал, наші пацієнти дякуємо всім небайдужим громадянам, організаціям, підприємствам, які долучаються до вдосконалення матеріально-технічної бази нашого лікувального закладу, до лікування поранених і їх реабілітації».

Як розповів керівник громадського формування «Народна самооборона Львівщини» Валерій Веремчук, ідея створення такої кімнати виникла наприкінці грудня минулого року під час відвідин поранених бійців. Загалом до справи долучилися 29 меценатів, а на виконання всіх робіт знадобилося два місяці.

Особливо радий такій допомозі медичний персонал відділення відновлювального лікування клініки нейрохірургії та неврології, де проходять реабілітацію найбільш важкі хворі. Завідувач відділення відновлювального лікування клініки нейрохірургії та неврології працівник Збройних Сил України Ростислав Данилков зауважив:

«Психоемоційний стан пацієнта має дуже велике значення для відновлення. Якщо є хороший настрій і мотивація, тоді процес реабілітації значно прискорюється.

Завдяки цій кімнаті хворі зможуть морально і психологічно відпочити, поспілкуватися з рідними, приємно провести час. Процес реабілітації при цьому прискориться в рази.

Щодо самого інтер’єру кімнати, тут розміщені невелика бібліотека, живий куток, акваріум, штучний водоспад, стіни прикрашені чудовими картинами, є зручні меблі та диван».

А заступник начальника Центру по роботі з особовим складом підполковник Іван Держило розповів: «До послуг є хороший плазмовий телевізор, з якого можна увійти в “Скайп” і спілкуватися з рідними. Завдяки благочинцям вся території Центру має суцільне покриття мережею Wi-Fi. Тож Інтернет-зв’язок з рідними та інформаційний простір є доступними і постійними для всіх наших пацієнтів» 

«Тут прекрасна аура, все сприяє одужанню наших рідних і покращенню їхнього настрою та здоров’я, – підкреслили близькі військовослужбовців».

Як інформував «ЩЛ», у Львівському військовому госпіталі відкрили кімнату реабілітації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів