У Львівській ОДА проаналізували витрати закладів охорони здоров’я

14:30 15 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У середу, 15 серпня, у Львівській облдержадміністрації відбулася підсумкова конференція щодо проведеної роботи та ознайомлення керівників з результатами у проекті «Фінансування та управління охороною здоров’я».

Про це повідомили в середу, 15 серпня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Участь у конференції взяли голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак, головні лікарі обласних, центральних міських та районних лікарень області».

Зокрема, Олег Синютка зазначив: «Ми маємо сьогодні на території Львівщини ряд можливостей та викликів. Так, завдяки спільній роботі обласної адміністрації та обласної ради, ми маємо шанс приймати усі рішення. У нас є надзвичайно фахова команда головних лікарів. У нас є прихильність різних міжнародних структур. І те, що ми є першими у реалізації проекту Світового Банку по онкопревенції дало нам можливість залучити 10 мільйонів доларів. Не можна не згадати і концентрацію коштів у обласному бюджеті. Серйозним посиленням первинної ланки системи охорони здоров’я стане будівництво сільських лікарських амбулаторій на території Львівщини».

Натомість Ірина Микичак наголосила: «У загальному рейтингу областей Львівщина посіла перше місце за реалізацією програми «Доступні ліки». Мільйон сто мешканців Львівщини фактично висловили довіру нашим сімейним лікарям . Це третя область в Україні по кількості абсолютної чисельності підписаних декларацій. І, звичайно, ми готуємося до реформи вторинної і третинної ланки медицини. Це, без сумніву, буде набагато складніше, адже стаціонарна форма є більш ресурсомісткою і ресурсозатратною, соціально відчутною. Відтак, ми разом з міністерством охорони здоров’я і командою цього та інших проектів працювали і продовжуватимемо роботу над визначенням вартості стаціонарної допомоги. Це дуже складний і відповідальний шлях, у якому ми вже зробили перші кроки. Сьогодні у нас є нагода оцінити і проаналізувати те, що вдалося в оцінці роботи стаціонарної допомоги».

«Робочу групу представляли координатор проекту «Фінансування та управління охороною здоров’я» в Україні Олег Семерик, експерт проекту з систем фінансування надавачів послуг та медичних інформаційних систем Олександр Кацага, а також технічний директор проекту «Фінансування та управління охороною здоров’я» в Україні Ольга Зусь та виконуючий обов’язки директора ДЗ «Центр медичної статистики Мiнiстерства охорони здоров'я України» Сергій Дяченко. У межах цього проекту відбулись тренінги для осіб, відповідальних за впровадження проекту, з використанням програмного модуля для здійснення аналізу витрат лікувальних установ та формування бази даних пролікованих хворих», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Більше подробиць – на її сайті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів