У Львівській області вакцинували майже 303 тисячі населення або 12% від загальної кількості: треба ще 63%

14:54 26 липня 2021 р.

Фото до новини

Керівникам ОТГ та РДА доручили посилити вакцинацію проти COVID-19 на територіях.

Усі райони Львівщини забезпечені достатньою кількістю вакцини проти COVID-19.  На сьогодні важливо збільшити кількість вакцинованих осіб, щоб унеможливити поширення коронавірусної інфекції.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.  

Про це йшлося під час скайп-наради з головами ОТГ, райдержадміністрацій та районних рад під головуванням першого заступника голови ОДА Андрія Годика та заступника голови Івана Собка.

Іван Собко зазначив, що станом на вчорашній день в області вакцинували майже 303 тисячі населення, що становить приблизно 12 % від загальної кількості. Але інтенсивність і обсяги вакцинації необхідно нарощувати. Відтак, керівникам ОТГ та РДА доручив посилити вакцинацію проти COVID-19 на територіях.

“На сьогодні кількість вакцинованих осіб вдень становить від 7 до 8 тисяч, це недостатній показник і його необхідно збільшити до 10 тисяч, як мінімум. Інакше восени доведеться знову створювати додаткові місця в медичних закладах через збільшення хворих. Тому на сьогодні важливо залучати максимально усі мобільні бригади та пункти щеплень і цей процес має бути під контролем керівників об’єднаних територіальних громад та районних адміністрацій, ви несете за це відповідальність”, - наголосив Іван Собко.

Андрій Годик наголосив на необхідності посилення комунікації з населенням, особливо з організованими колективами – підприємцями, освітянами, медичними працівниками.

“Якщо ми спільними зусиллями  по всіх вертикалях  не будемо працювати, то восени матимемо значно вищі показники захворюваності коронавірусом, аніж є сьогодні. Штам Дельта є вже на Львівщині і це питання часу, наскільки ефективною буде протидія.  Посилаючись на координатора місії ВООЗ наголошую, у всій Європі іншого механізму протидії коронавірусу, ніж вакцинація немає”, - наголосив  Андрій Годик.

Водночас регіональний координатор з вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут зазначив, дуже важливо, щоб кожен пункт щеплення чи мобільна бригада мали щотижневі плани проведення вакцинальної кампанії і дотримувались їх.

У Львівській області повністю вакциновано від коронавірусу майже 5 відсотків населення

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів