У Львівській міськраді закликають не поширювати дезінформацію про «Доктора Пі» (відео, оновлено)

13:05 4 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, управління охорони здоров’я ЛМР і колектив лікарні швидкої медичної допомоги підготували публічне звернення щодо поширеної у ЗМІ інформації про «Доктора Пі».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

«Засуджений за шахрайство Андрій Слюсарчук, відомий як «Доктор Пі», другий день перебуває у лікарні СІЗО у Львові», – повідомив, як передає сьогодні, 4 лютого, «Радіо Свобода», керівник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

За його словами, 31 січня засудженого перевезли у лікарню швидкої допомоги у тяжкому стані з симптомами інтоксикації, гіпотонією і порушенням свідомості. Лікарі провели інтенсивну терапію.

За попередніми даними, Слюсарчук випив невідому речовину. У лікарні швидкої допомоги його охороняли четверо правоохоронців, також засуджений був прикутий кайданками до ліжка.

За словами керівника управління охорони здоров’я Львівської міськради, «Доктор Пі» не мав шансів втекти. Після повідомлень про те, що, можливо, йому готують втечу, було збільшено кількість охоронців.

«Якщо би був озброєний напад, то тоді, можливо», – припустив медик.

Також він пояснив, що була необхідність перевезти засудженого з лікарні СІЗО, бо була загроза його життю. Колектив лікарні швидкої допомоги звернувся до ЗМІ з проханням не поширювати неправдиву інформацію, що засуджений був цілком здоровий, а у шпиталь його перевезти з метою організувати втечу.

Сихівський районний суд Львова засудив Андрія Слюсарчука до восьми років позбавлення волі у січні минулого року. Його визнали винним у шахрайстві, двох ненавмисних убивствах і підробці документів.

Термін перебування під вартою у засудженого рахується від дня арешту – 14 листопада 2011 року. Андрій Слюсарчук оскаржив вирок. 26 січня цього року Апеляційний суд у Львові залишив «Доктора Пі» під вартою і не змінив міру покарання.

Прокурор аргументував, що звільнення Слюсарчука з в’язниці дасть йому можливість втекти з України. Після вироку Апеляційного суду засуджений вдався до спроби самогубства.

Своєю черго, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» повідомляється сьогодні, 4 лютого: «Доктор Пі» намагався себе отруїти у камері Львівського слідчого ізолятора. За словами представника пенітенціарної служби Андрій Слюсарчук був у важкому стані. Після реанімаційних заходів його перевели до звичайної лікарні. Там ув’язненого охороняють, а лікарі, зокрема, неврологи надають допомогу». Подробиці – у відеосюжеті «1+1».

Натомість у прес-службі міськради повідомили сьогодні, 4 лютого, «Щоденному Львову», що управління охорони здоров’я ЛМР і колектив лікарні швидкої медичної допомоги підготували публічне звернення щодо поширеної у ЗМІ інформації про «Доктора Пі»:

«Вчора, 3 лютого, у соціальних мережах та деяких Інтернет-виданнях з’явилася інформація про те, що в лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) перебуває «Доктор Пі», який «є абсолютно здоровий і не потребує жодної медичної допомоги» (цитуємо текст з медіа). Управління охорони здоров’я Львівської міської ради (УОЗ) та колектив ЛШМД заявляють, що інформація, наведена у цих повідомленнях в частині дій медичних працівників, не відповідає дійсності.

Працівники УОЗ та ЛШМД дотримуються вимог чинного законодавства і не можуть в соціальних мережах чи в медіа висвітлювати будь-яку інформацію про стан здоров’я пацієнтів, у тому числі, про, так званого, Доктора Пі. Водночас, в межах дозволеного законодавством інформуємо громадськість про те, що дійсно пацієнт Доктор ПІ був доставлений в ЛШМД 01.02.2015 в стані, який черговими лікарями кваліфікувався як важкий і вимагав перебування у відділенні анестезіології з палатами інтенсивної терапії (відділенні реанімації), а не в реанімації відділення неврології, як стверджують автори публікації. Пацієнт отримував посиндромну інтенсивну терапію з урахуванням клінічних ознак патологічного стану та змін в лабораторних дослідженнях.

Консиліум лікарів був проведений 2 лютого 2015 року. З метою виключення (підтвердження) гострої патології центральної нервової системи, консиліум, у складі 8 лікарів, рекомендував проведення пацієнту комп’ютерної томографії головного мозку (КТ). 

3 лютого на вимогу журналістів одного з видань проведено повторний консиліум, який підтвердив необхідність проведення КТ та інших маніпуляцій, що і було зроблено. Обговорення проводилося в присутності 4 професорів ЛНМУ ім. Д.Галицького, 6 завідувачів відділеннями ЛШМД, 2 начмедів та інших провідних фахівців ЛШМД за участю начальника управління охорони здоров’я ЛМР.

Журналістам була надана вичерпна інформація і представлена уся необхідна документація, яка підтверджує правильність дій лікарів. Відтак, управління охорони здоров’я ЛМР та колектив ЛШМД цим повідомленням доводить об’єктивну інформацію по цій ситуації та закликають усіх не поширювати інформацію, що не відповідає дійсності», – зазначено у заяві управління охорони здоров’я Львівської міської ради та колективу лікарні швидкої медичної допомоги. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів