У Львівській міській раді спростували повідомлення про отруєння учнів школи «Світанок»

09:38 22 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Espreso.tv

У ЛМР запевняють: «Фахівці не виявили жодних збудників бактеріальної групи кишкової палички».

«За інформацією начальника управління освіти ЛМР, інформація про отруєння дітей у ЛСШ І ступеня «Світанок», яка поширювалась минулого тижня у ЗМІ, не підтвердилась», – повідомили сьогодні, 22 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Фахівці не виявили жодних збудників бактеріальної групи кишкової палички. Харчування у школі поновлено від вчорашнього дня. Виконувач обов’язків начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик повідомила:

«16 грудня з‘явилася інформація про те, що у шкільній їдальні ЛСШ І ступеня «Світанок» сталося масове отруєння дітей, до школи не прийшли одразу 23 дитини із 37 учнів першого класу. Проведений моніторинг відсутності учнів показав, що у школі були відсутні 104 дитини, з яких 97 – по хворобі.

Цього дня у першому класі по хворобі були відсутні 22 дитини з 34 учнів класу. З присутніх 12 учнів першого класу трьох дітей забрали батьки, сімох оглянули медичні працівники й констатували, що вони здорові. За звітами батьків, двоє дітей потрапили в спеціалізовані медично-поліклінічні заклади з підозрою на панкреатит і апендицит.

Станом на понеділок, 21 грудня, за інформацією навчального закладу у першому класі відсутні 13 учнів, з них: із ГРВЗ – троє учнів, за сімейними обставинами – дев’ятеро учнів, із поганим самопочуттям – один учень. Фахівцями Львівського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України для з‘ясування причин захворюваності дітей 16 грудня проведені забори і змиви зі зразків столових приборів, посуду та продуктів.

Санітарно-мікробіологічні дослідження від не виявили збудників бактеріальної групи кишкової палички. Враховуючи результати проведених досліджень, начальником відділу освіти Залізничного району управління освіти ЛМР 21 грудня видано наказ про відновлення харчування у шкільній їдальні».

Як інформував «ЩЛ», 16 грудня у львівській школі «Світанок» були відсутні 96 учнів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів