У львівській лікарні помер 16-річний спортсмен

11:20 26 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Адвокат та батьки хлопця звинувачують медиків у недбалості.

На Львівщині батько привіз сина до лікарні із гострим апендицитом, а за кілька днів забрав у домовині. На операційному столі у 16-річного Віталія двічі зупинялось серце, двічі його запускали, проте пацієнт впав у кому і не опритомнів.

Віталік був середньою дитиною у родині, займався спортом, добре вчився і ніколи не скаржився на здоров'я, нещодавно навіть пройшов медогляд у військкоматі. Коли почав боліти живіт – батько повіз його до Червоноградської лікарні, де після аналізів взялись оперувати апендицит.

Батько хлопця Віктор Кулик розповів: «Хірург прийшов через півгодини і сказав, що ще операцію не починали, бо якась проблема з анестезією. Перед 11-ї годиною там вони щось всі дуже сильно забігали, заметушилися».

Коли Віталій впав у кому, то до реанімації на консультацію одразу приїхали найкращі львівські фахівці, а на третій день вони забрали пацієнта до Львова. Завідувач реанімаційним відділенням Львівської лікарні «Охмадит» Андрій Альбокрінов заявив: «Через важке ураження головного мозку нам не вдалося врятувати життя дитини, яка в Червонограді на операційному столі мала ускладнення, що призвели до клінічної смерті. Після цього дитина перенесла дві серцево-легеневі реанімації, що було причиною того, ми наразі не коментуємо до появи офіційних висновків експертів».

Батьки і адвокат певні, що саме лікарі винні у смерті Віталія, адже неправильно інтубували його, натомість медики запевняють, що зробили все можливе, проте у хлопця стався бронхоспазм, ймовірно, через алергію на ліки, що трапляється раз на 10 тисяч пацієнтів. Натомість дитячий анестезіолог Червоноградської лікарні Оксана Смілка запевнила: «Все проводилось згідно з алгоритмом, направду, але, на жаль, не все в наших руках». 

Своєю чергою, головний лікар Ігор Гронзаль пообіцяв детальний розбір нещасного випадку після заключення судово-медичної експертизи. Наразі батько хлопця звернувся із заявою до поліції, де відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов'язків медпрацівниками, що призвело до тяжких наслідків. За це передбачено до трьох років ув'язнення.

Віталій Кулик не дожив трохи більше місяця до свого 17-го дня народження. Про це повідомили в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів