У львівській лікарні модернізували кисневу систему для реанімації новонароджених

14:48 31 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У Львівській міській дитячій клінічній лікарні на вулиці Орлика модернізували в рамках громадського бюджету кисневу систему для реанімації новонароджених.

Про це повідомили в середу, 31 липня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Проект громадського бюджету переміг у 2018 році, його підтримали дві з половиною тисячі львів’ян».

«У рамках проекту для відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Львівської міської дитячої клінічної лікарні було закуплено та встановлено 17 консолей лікувальних газів (стиснене повітря, вакуум та кисень) на суму 499 970 гривень. Ці консолі дозволяють швидко та якісно надавати необхідну допомогу найменшим пацієнтам», – поінформували також на порталі депутатів ЛМР.

Автор проекту Галина Коваленко зазначила: «Ми зрозуміли, що громадський бюджет працює, тому що попередньо зробили ремонт в дитячій операційній і вирішили також подати цей проект. У нас була застаріла система медичного газопостачання, яку ми використовували впродовж дванадцяти років. Для його підключення ми використовували гайкові ключі і це забирало багато часу. Сучасні консолі є значно безпечніші і набагато швидше нам вдається підключити дитину до апарату штучної вентиляції легень, на це йдуть тепер практично лічені секунди».  

«Відділення не припиняло роботу ні на день в період заміни апаратури. Роботи здійснювались почергово у кожній палаті. Окрім цього, за кошти благодійників було зроблено косметичний ремонт відділення, а силами лікарні замінена підлога», – повідомили також на порталі депутатів ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів