У Львівській комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної – нове сучасне обладнання (відео)

16:58 22 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, управління охорони здоров’я Львівської міської ради ЛМР, комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги та компанія ДТЕК спільно зреалізували проект «Модернізація палати інтенсивної терапії кардіологічного відділення для хворих на інфаркт міокарда».


Відео: Андрій Андрух / прес-служба Львівської обласної ради

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 22 січня, «Щоденному Львову», що управління охорони здоров’я Львівської міської ради ЛМР, комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги та компанія ДТЕК спільно зреалізували проект «Модернізація палати інтенсивної терапії кардіологічного відділення для хворих на інфаркт міокарда». У повідомленні також конкретизують:

«На проект використано 1438 тисяч грн. За кошти спонсорів (1 млн. грн.) – компанії ДТЕК – було придбано сучасне обладнання, зокрема ехокардіограф, вартістю понад 600 тисяч грн.

Місто подбало про ремонт приміщень на суму 438 тисяч грн. Як розповів під час робочого виїзду в лікарню міський голова Львова Андрій Садовий, ремонт приміщень інфарктного відділення буде продовжуватись.

А загалом на лікарню цього року з бюджету міста планують виділити вдвічі більше коштів, ніж торік. Андрій Садовий зазначив також:

«Ми сьогодні перебуваємо у інфарктному відділенні. Люди, які сьогодні тут лікуються, почувають себе гідно, бо є хороші умови, є якісна медична допомога, яку вони отримують.

Якісний процес одужання і люди повертаються до нормального життя. Об’єм робіт, які тут провели, зроблено за кошти міста і компанії ДТЕК.

Компанія дала кошти на обладнання, остаткування – це 1 млн грн, а ще 440 тис грн було використано з міського бюджету на ремонт. Відновлено усі приміщення, палати.

Цього року ми плануємо продовжити цю роботу, щоб інфарктне відділення отримало належний стан повністю, вся частина.  Робимо етапами.

Лікарня надзвичайно велика. Наша лікарня швидкої допомоги – це найбільша медична установа на Західній Україні.

Ближче до Києва більшої лікарні нема. Ми щороку стараємось достатньо приділяти уваги і фінансів для цієї лікарні.

Цього року ми повинні використати мінімум у два рази більше коштів, ніж торік. Час біжить, а люди, які сюди потрапляють, повинні себе гідно почувати». 

Нагадаємо, загалом на покращення інфраструктури та матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я Львівської міської ради у 2014 році інвестовано понад 15,5 млн. грн., з них 12 млн. – на ремонти, 3,5 млн. – на обладнання. Керівник департаменту з соціального розвитку ДТЕК Вікторія Гриб зазначила:

«Сьогодні в нашій країні є велика економічна та політична криза. Тому дуже важливо відчувати партнерські відносини.

І мені здається, в місті Львові у нас є дійсно партнерські відносини. Ми почали Програму соціального партнерства у 2012 році, обрали напрямок охорони здоров’я.

І з 2012 року ми на жодну мить не припинялися. Ми вже інвестували соціальні інвестиції ДТЕК в охорону здоров’я у Львові, що склали 4,8 млн грн. 

І ми сподіваємось, що продовжуватимемо й далі. Це важливо тому, що ми дійсно, бізнес, влада і суспільство, розуміли один одного і підставляли один одному плече. Якщо цього не буде, ми ніколи не вирішимо проблеми в нашій державі, а нам це обов’язково потрібно зробити.

Львів уже є пілотним проектом і не лише проектом. Чому саме охорона здоров’я у Львові? Тому, що у Львові ми дійсно відчули такий відклик від лікарів і від керівництва міста. В інших містах такого немає.

Тобто, вони дійсно хочуть працювати і робити інноваційні проекти. Саме тому – телемедицина, саме тому – інформатизація, саме тому – сучасне обладнання».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів