У лікарнях Львова збільшать кількість ліжкомісць для хворих на СОVID

19:02 27 жовтня 2020 р.

Фото до новини

У 1-шій та 8-мій міських лікарнях Львова збільшать кількість ліжкомісць для лікування хворих на коронавірус.

Також із понеділка хворих на СОVID прийматиме й 5-та міська лікарня. Про це розповіла заступниця міського голови й керівниця міського штабу протидії коронавірусу Галина Слічна.

«Станом на сьогодні в наших лікарнях — у 1-шій лікарні на Ужгородській, лікарні швидкої медичної допомоги на Топольній і 8-мій лікарні на Навроцького, ми маємо 474 пацієнти на лікуванні. З них 52% - це хворі, в яких підтверджений СОVID. Тобто із 474 пацієнтів у 246 підтверджений СОVID. Фактично, від загальної кількості ліжок, про які ми декларували раніше, 52% зайняті. Також окремо в 5-тій лікарні на Коновальця маємо 58 пацієнтів виключно з пневмонією — тобто без коронавірусу. Це ті лікарні, де ми зараз госпіталізуємо наших хворих-мешканців міста Львова. Окрім того, ургенцію надає лікарня швидкої медичної допомоги і 8-ма лікарня», — розповіла Галина Слічна, заступниця міського голови Львова й керівниця міського штабу протидії коронавірусу.

З її слів, уже з понеділка у цих лікарнях планують збільшити кількість ліжкомісць. Зараз по лікарнях Львова облаштовано 920 ліжкомісць для хворих з коронавірусом.

«Ми плануємо з понеділка збільшити кількість місць в лікарні на Ужгородській. Сьогодні там є 80 пацієнтів, а плануємо приймати до 160, оскільки ми переступили цей поріг 52% заповненості ліжкомісць. Ми зараз розгортаємо у 8-мій лікарні плюс 60 ліжок, з них 40 — у приміщенні Центру „Мікрохірургія ока“, що на території лікарні. Також з понеділка ми розпочинаємо прийом хворих на СОVID у 5-тій лікарні на Коновальця — там є 80 ліжок, а 60 ліжок на Чупринки буде для хворих на пневмонію — тобто легких хворих. Ми сьогодні маємо у 5-тій лікарні 58 хворих з пневмоніями, тому їх ми переведемо в корпус на Чупринки, а вже на Коновальця будемо починати прийом хворих на СОVID або з підозрою. Також плануємо госпіталізовувати неважких хворих у приміщення на Свенціцького — це 4-та лікарня, і там є 40 ліжок», — пояснила Галина Слічна.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів