У дитячій лікарні Львова запрацював сучасний рентгенівський апарат

16:37 15 червня 2021 р.

Фото до новини

Високотехнологічний рентгенапарат запрацював у міській дитячій клінічній лікарні, що на вул. Орлика. Зі слів головного лікаря лікарні Дмитра Квіта, рентгендіагностичний комплекс Sonialvision G4 з функцією томосинтезу і платформою цифрової обробки зображень є надсучасним у світі медицині. Такий апарат є третім в Україні після Києва та Харкова і є надзвичайно важливим для надання якісної невідкладної допомоги.

Рентгендіагностичний комплекс Sonialvision G4 для рентгенологічного відділення придбано за кошти міського бюджету на умовах лізингу. Його вартість – 14 млн грн.

По це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Цей апарат – це третій апарат в Україні, який має унікальну томофункцію, тобто це аналог комп’ютерного томографа, але він дає тільки 10% опромінення, у порівнянні з томографом. На сьогодні зроблено близько 800 знімків на цьому апараті, ми дуже задоволені ним. Ще цього року буде в нас оновлене обладнання в реанімаційному відділенні. Зараз ми очікуємо на обладнання і запроваджуємо проект кохлеарної імплантації, тобто слухопротезування у дітей. Також буде обладнання, необхідне для проведення трансплантацій. Цей рентген – для пацієнтів лікарні зі складною патологією – нейрохірургічного, неврологічного, урологічного, хірургічного профілів.

Окрім того, в нас ще є цифровий рентгенапарат, який обстежує всіх ургентних хворих, тобто переломи, забої. Також в нас є придбаний торік пересуваний рентгенапарат, що працює в корпусі для новонароджених дітей. Тобто принцип того, щоби не перетиналися потоки хворих, ми зберігаємо. Щоб зробити обстеження, має бути скерування від лікаря», - розповів Дмитро Квіт.

Так, система R/F рентгенапарату забезпечує повне достовірне деталізоване зображення великих анатомічних ділянок, таких як хребет або нижні кінцівки, на одному знімку, що є цінним інструментом для ортопедів-травматологів та хірургів усіх профілів. Важливо, що швидкість роботи цифрових систем дозволяє негайно візуалізувати результати обстеження, що значно прискорює лікувально-діагностичний процес у медзакладі. Такі технології дозволяють проводити дистанційне консультування пацієнтів у вузьких профільних спеціалістів з будь-якої клініки України чи інших країн світу. Окрім того, в режимі онлайн-обстеження, завдяки медичній інформаційній системі, будь-який лікар дитячої лікарні на Орлика може спостерігати за процесом обстеження з будь-якого робочого місця.

«Функція T-SMART рентгену забезпечує нівелювання артефактів від металу. Можливості цього комплексу також є дуже широкими для всіх видів спеціалізованих рентгенконтрастних обстежень з метою верифікації динамічних функцій шлунково-кишкового тракту, сечовивідної системи та серцево-судинної системи. Також програмне забезпечення приладу дозволяє успішно суміщати його можливості з ендоскопічними методами оперативного хірургічного лікування всіх органів і систем, зокрема, стає доступною лінійна ангіографія», - додав головний лікар дитячої лікарні.


 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів