Цьогоріч у Львові інфікувалися частіше, аніж торік

17:42 30 вересня 2013 р.

Фото до новини

У міськраді це пояснюють придбанням продуктів у «стихійних» торговців.

Як повідомляє прес-служба ЛМР, за вісім місяців 2013 року сума гострих кишкових інфекцій (гастроентероколіти, дизентерія) зросла у Львові порівняно з аналогічним періодом минулого року в 1,3 рази. Відтак держсанепідслужбою зареєстровано 1547 таких випадків, із них – 1125 серед дітей до 17 років.

Спостерігається нею й ріст захворюваності сальмонельозом в 2,2 рази (71 випадок (із них 21 - серед дітей до 17 років) проти 32-х  (із них 13 дітей) за вісім місяців 2012 року). А також – інфекційним гепатитом (16 випадків (із них два – серед дітей до 17 років) проти 12-ти (з них шість – серед дітей) за аналогічний період минулого року).

Причиною цьому в міськраді вважають стихійну торгівлю у невстановлених місцях із порушенням санітарно-гігієнічних вимог. Адже на вулиці продукти реалізують у пилюці, а погодні умови сприяють розмноженню бактерій, особливо у молочних продуктах, що може негативно відобразитись на здоров’ї покупців. розповіли у відділі торгівлі департаменту економічної політики

Відтак головний спеціаліст міського управління головного управління держсанепідслужби у Львівській області Вікторія Нижник запевняє: «Переважаючим фактором ймовірного інфікування можна вважати домашню молокопродукцію (сир, молоко, сметана) і м’ясну кулінарію домашнього виготовлення придбану на стихійних ринках. Зазвичай, торгівля такими товарами проводиться безпосередньо «з землі». Крім того, серед пересічного населення є багато носіїв патогенних штамів мікроорганізмів, в т. ч. туберкульозу, які безпосередньо виділяють збудника при кашлі, розмові. Таким чином збудник може потрапити в продукцію як первинно (при виготовленні і недотримання правил особистої гігієни), так і вторинно з мікрочастинками пилу, слизу».

А начальник відділу торгівлі Галина Шарко закликає «не купувати продукти у невстановлених місцях без гарантії їх якості та свіжості». А також прогнозує: «Попит породжує пропозицію, тож якщо мешканці купуватимуть продукти на ринку, це стимулюватиме торговців переходити у відповідні місця, де будуть перевірятись ті сільськогосподарські продукти та городина, яку вони реалізують».

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів