Світовий банк і швейцарське бюро співробітництва допоможуть львівським медикам

13:10 22 січня 2017 р.

Міжнародні організації нададуть допомогу двом областям України, які першими запустять медичну реформу.

Львів, Полтава та інші регіони, які першими запустять медичну реформу, отримають технічну та організаційну допомогу в рамках тристороннього проекту, який стартував за участю Світового банку, Швейцарського бюро співробітництва та міністерства охорони здоров’я. Про це повідомили сьогодні, 21 січня, в міністерстві охорони здоров'я України. 

У ньому також поінформували, що проект «Підтримка реформ і ефективного урядування у сфері охорони здоров’я в Україні» триватиме три роки та матиме кілька компонентів. На його реалізацію передбачено два мільйони 600 тисяч швейцарських франків.

Як наголосила в.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун, головна мета проекту – допомога впровадженню реформ на регіональному рівні та протидія корупції під час закупівель медпрепаратів та виробів медичного призначення. Чиновник також наголосила: «Цей проект буде реалізовано в Львівській і Полтавській областях, і сподіваємось, його позитивний досвід буде поширено по всій Україні. Співпраця з регіонами – це частина програми з децентралізації, яку ми підтримуємо, і ми хочемо заохотити ті області, які є лідерами та найбільше роблять в темі реформування. Є два компоненти проекту: технічна допомога з метою імплементації реформ в регіонах та протидія корупції». 

А заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк нагадав, що міністерство охорони здоров'я України  працює з міжнародними організаціями по багатьом напрямкам, і нинішній проект важливий в контексті реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який передбачає використання позики у розмірі 214,73 млн. доларів. Чиновник також розповів: «Цього року відбуватиметься активна фаза реалізації проекту Світового банку в регіонах, де заплановано багато закупівель. Дуже важливим запитом з боку суспільства є відсутність корупції і прозорість тендерів. Ми попросили колег реалізувати сучасну систему запобігання корупції і побудови прозорості під час закупівель».

Павло Ковтонюк додав, що тепер контроль здійснюватиметься не на етапі перевірок після проведення закупівель, а шляхом побудови процесів, які початково унеможливлять корупцію. Про деталі проекту поінформували, директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольтер Тауш та, керівник програм у галузі людського розвитку Світового банку у справах України, Білорусі, Молдови Фон Жао.

Реалізація проекту триватиме з 2017 до 2020 року. А складатиметься він із двох компонентів – технічної допомоги Львівській і Полтавській областям у впровадженні пріоритетних напрямів реформи охорони здоров’я та допомога Уряду в ухваленні рішень на основі регіонального досвіду, а також підвищення інституційної спроможності з метою поліпшення управління та боротьби з корупцією в секторі охорони здоров'я, моніторингу закупівель та фінансової діяльності проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Про це повідомили на сайті міністерства охорони здоров'я України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів