Сучасні підходи до лікування алергії: практичні поради

12:00 18 вересня 2023 р.

Фото до новини

Свербіж, нежить, почервоніння — все це може бути ознаками реакції організму на подразники, тобто алергією.

У людини вона може виникнути в будь-якому віці та спричиняється різними алергенами. На жаль, вилікувати алергію неможливо, проте можна полегшити її симптоми. Які ліки від алергії є найбільш дієвими — розповідаємо далі.

Які є методи лікування алергії

Сьогодні існують різні способи лікування алергії, проте найпоширенішими є три методи. Кожен з них має свої особливості та використовується в окремих випадках.

Антигістамінні препарати

Антигістамінні препарати допомагають усунути легкі прояви алергії. Придбати їх можна без рецепта у вигляді таблеток, розчину, крему чи інгалятора. При цьому варто пам’ятати, що кожне алергічне захворювання є унікальним, тому лікування варто проводити лише після консультації зі спеціалістом. 

Гормональні препарати

Гормональні препарати найчастіше призначаються лікарем у випадках, коли симптоми алергії, наприклад, закладеність носа, чхання чи кашель тривають довгий час. Кортикостероїди випускаються у вигляді крапель та спрею.

Імунотерапія

Імунотерапія призначається лише в окремих випадках, наприклад, при алергії на котів, комах або пилок рослин. Імунотерапія являє собою введення алергенів в організм пацієнта для зниження чутливості до них. У дорослих терапія проводиться за допомогою уколів або спрею, для дітей використовуються спреї та таблетки. Лікування триває не менше 1 року та може зайняти від 3 до 5 років.

Як визначити, на що саме у вас алергія

Зрозуміти, що саме спричиняє у вас алергічну реакцію, можна двома способами, а саме за допомогою:

  • шкірної проби — під час прик-тесту на шкіру наноситься невелика кількість розчиненого алергену, завдяки чому виявляється алергічна реакція;

  • молекулярного аналізу крові — використовується у випадках коли прик-тест неможливо провести, наприклад, при екземі, псоріазі та інших захворюваннях шкіри.

Алергія — це досить поширена хвороба, яка може значно погіршити самопочуття та здоров’я людини. Однак, завдяки дотриманню певних рекомендацій та правильно підібраному лікуванню можна контролювати алергічні симптоми та жити повноцінним життям. В Україні підібрати відповідні протиалергічні препарати можна в мережі аптек D.S.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів