ССЗ і онкохвороби спричиняють 80% смертей в Україні щороку

21:45 13 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Загальний коефіцієнт смертності в Україні становив торік 14,5 на тисячу осіб проти 6,7 в країнах-членах ЄС.

Демографічною проблемою України є вкрай високий рівень смертності населення. Так, у минулому році померло понад 663 тисячі громадян, третина з яких – це люди працездатного і репродуктивного віку. 

Загальний коефіцієнт смертності в Україні становив 14,5 на 1000 осіб проти 6,7 в країнах-членах ЄС. У загальній структурі причин смертності основне місце посідає смертність від серцево-судинних захворювань, показник якої є одним з найвищих у світі, та становить близько 65,8% (957,5 на 100 тисяч осіб).

Особливого занепокоєння викликає рівень онкологічної смертності, який лише за останній рік зріс майже на 4,5% та становить 14% у загальній структурі смертності (203,2 на 100 тисяч осіб). На даний час рівень онкологічної смертності чоловіків працездатного віку в Україні перевищує такий у розвинутих країнах на 40%, а жінок – на 20%.

Таким чином, фактично ці два класи хвороб визначають майже 80% щорічних втрат населення країни.

Про це йдеться у звіті Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушень законодавства при здійсненні державних закупівель, неефективного використання державних коштів та зловживань службовим становищем з боку посадових осіб Міністерства  охорони здоров'я України, інших державних підприємств, установ та організацій у сфері охорони здоров'я та фармацевтичної галузі, оприлюдненому 11 жовтня ц.р.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів