США припиняють фінансувати ВООЗ

23:21 29 травня 2020 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Президент США Дональд Трамп 29 травня заявив про розрив відносин Сполучених Штатів зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Про це Дональд Трамп сказав під час прес-конференції у Білому домі, пише ТСН.

Своє рішення американський лідер пояснив тим, що у ВООЗ відмовилися проводити реформи, які вимагав Вашингтон. За словами глави Білого дому, відтепер Америка переводить свої кошти іншим організаціям, які займаються проблемами охорони здоров'я.

"Через те, що вони (ВООЗ - ред.) відмовилися проводити необхідні реформи, ми сьогодні припиняємо відносини з ВООЗ і перенаправляємо наші кошти для інших невідкладних проблем у світі у сфері охорони здоров'я", - сказав Трамп під час виступу в Білому домі. 

Крім того, Трамп заявив про плани запровадити санкції щодо офіційних осіб Китаю і Гонконгу, які, за його словами, підривають автономію останнього. Також Штати мають намір заборонити в'їзд окремих іноземних громадян з Китаю.

Нагадаємо, тижнем раніше Дональд Трамп погрожував, що назавжди припинить фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та перегляне членство США в організації. Американський президент заявив, що у ВООЗ є 30 днів на те, щоби виконати усі вимоги США, однією з яких є "демонстрація повної незалежності" організації від Китаю. Глава Білого дому також звинуватив ВООЗ в невірних оцінках щодо пандемії коронавірусу. Очільник Штатів висловив сумніви щодо неупередженої обробки організацією даних, котрі вона отримує з КНР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів