Санепідемслужба виявила в найпопулярніших джерелах Львова кишкову паличку (відео)

19:28 11 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: wsbs-msu.ru

Заступник начальника обласного управління Держсанепідемслужби попереджає: «Практично всі озера, які ми перевірили – бактеріально забруднені».


Відео: Західна інформаційна корпорація

Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 11 липня, в повідомленні «У найпопулярніших джерелах Львова санепідемслужба виявила кишкову паличку»:

«Львів’янам та гостям міста потрібно бути обережними, адже в усіх найпопулярніших джерелах Держсанепідемслужба у Львівській області виявила понаднормову кількість шкідливих бактерій. Також визначено, що найчастіше вода у них заражена кишковою паличкою. Про це йдеться у сюжеті для перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00) репортера Роксоляни Остап’юк:

2Брудних водотоків  у Львові можна нарахувати близько десяти. Разом із найпоширенішим забрудником – кишковою паличкою, або ж як її ще називають – бактерією з фекалій, перебувають небезпечні ентеровіруси.

«Практично всі озера, які ми перевірили – бактеріально забруднені. Щоправда, наш лабораторний центр визначив, що одні озера є більш забрудненими, інші – менш», – розповів заступник начальника ГУ Держсанепідемслужби у Львівській області Олег Когут.

Варто зазначити, що попереджувальних знаків біля забруднених озер немає. Однак поблизу водотоків таки можна побачити попереджувальні, паперові оголошення. До слова, щоб забруднена вода була придатною для споживання, екологи радять її прокип’ятити.

Для того, щоб визначити рівень забруднення у джерелі, можна звернутися до лабораторій. Там комплексний аналіз коштує від 120 до 240 гривень. 40 гривень потрібно заплатити, щоб визначили присутність у воді кишкової палички. Таке дослідження зроблять за одну добу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів