Питна вода з пластикових пляшок небезпечна для здоров'я

22:40 14 вересня 2013 р.

Фото до новини

У пробах води з пластикових пляшок виявлено 24 520 різних хімічних речовин.

Німецькі експерти проаналізували зразки води з пластикових пляшок і дійшли висновку, що в ній містяться хімічні сполуки, які здатні порушити роботу ендокринної системи людини. За словами вчених, деякі речовини, використовувані при виготовленні пластика, заважають роботі гормональної системи. Вони особливо небезпечні для репродуктивних циклів і розвитку людини.

Багато типів подібних сполук присутні в пластмасі, вироби з якої широко використовуються для зберігання їжі та води. У ході нового дослідження науковці постаралися визначити, чи переходять шкідливі речовини з пластикових упаковок в саму воду.

Експериментатори з Франкфуртського університету імені Гете і Федерального інституту гідрології виявили, що 16 з 18 зразків води містять дуже шкідливі речовини. Це вкотре підтвердило підозри дослідників про наявність шкідливих для ендокринної системи речовин у питній воді з пляшок.

Загалом, в пробах води з пластикових пляшок виявлено 24 520 різних хімічних речовин.

Зазначимо, що у 2011 році заборона на поліетиленові пакети набула чинності в Італії, яка входить до числа європейських лідерів за кількістю цих предметів у побуті. Раніше влада Китаю заборонила використання поліетиленових пакетів в автономному районі Тибету у зв'язку з "крихкістю" його екології. Австралійське місто Бунданун в липні 2009 року офіційно заявило про те, що готове відмовитись від пластикових пляшок. 

Newsru.ua

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів