Ортопедичний матрац: короткий гід з вибору

20:02 28 квітня 2021 р.

Фото до новини

Що потрібно для повноцінного здорового відпочинку? Якісний сон формується різними факторами, але найважливіше — те, на чому ви спите. Ліжко відіграє невелику роль. Більше значення відводиться матрацу.

Що потрібно для повноцінного здорового відпочинку? Якісний сон формується різними факторами, але найважливіше — те, на чому ви спите. Ліжко відіграє невелику роль. Більше значення відводиться матрацу. Саме він підтримує ваше тіло, знімає навантаження з м'язів, повністю розслаблює їх. Тому вибору цієї спальної приналежності слід приділити особливу увагу. Від її якості залежать ваші сон і здоров'я. Зручний, підібраний для себе матрац — запорука повноцінного відпочинку, бадьорості і гарного настрою вранці.

Мета — максимальний комфорт

Ортопедичні матраци підтримують анатомічне положення хребта. І тільки так тіло максимально розслабляється, знімається навантаження з м'язів. Це гарантує здоровий сон і повноцінний відпочинок.

Завдяки точковій підтримці не порушується кровообіг. Матрац, підібраний під свої відчуття, не передавлює тканини і кровоносні судини, виключає ймовірність дискомфорту в різних частинах тіла.

Якісна ортопедична модель — складна конструкція. Вона зберігає свої експлуатаційні характеристики протягом тривалого терміну служби. Головне — вибрати модель, яка підходить під анатомічну будову тіла, інакше вона не надаватиме належної підтримки.

Види і особливості конструкції

Один з основних критеріїв вибору ортопедичного матраца — його конструкція. У продажу представлено три варіанти, і у кожного є свої особливості:

  • залежний пружинний блок. Це класична конструкція, яка витримує великі навантаження, створює ефект гамака. У неї відмінна повітропроникність. Це ідеальне співвідношення ціни і якості;
  • блок з незалежними пружинами. У таких конструкціях кожен елемент знаходиться в окремому мішечку. В якості проміжних матеріалів використовуються латекс, ортопедична піна. Чим більше пружин на квадратний метр, тим кращим і комфортнішим буде виріб. Завдяки такій будові конструкції прогинається тільки та частина, на яку припадає навантаження. Вони надійно підтримують тіло і підходять для двоспальних ліжок, так як витримують велике навантаження;
  • безпружинні матраци. В основі таких виробів — різні види наповнювачів (латекс, пінополіуретан, кокосова койра). Конструкції можуть бути монолітними і комбінованими. Другі — різні наповнювачі, жорсткі комбінуються з м'якими, що забезпечує максимальний комфорт.

Окрема категорія матраців — каркасні. В основі такої конструкції — підкладка з ламелей, на які кріпиться блок з наповнювачем. Це рішення виключає необхідність в додаткових витратах на каркас для ліжка. Матрац кріпиться до внутрішньої сторони спального місця.

Показники жорсткості

Є варіанти жорсткості ортопедичного матраца. М'які моделі створюються з латексу, пінополіуретану. Вони піддаються тиску і легко приймають форму тіла. Такі варіанти підійдуть тим, хто полюбляє спати на боку. Вони також рекомендовані літнім людям та особам з проблемами в поперековому відділі.

Матраци середньої жорсткості переважно оснащені пружинним блоком або мають латексне наповнення. Це універсальне рішення, яке підійде для комфортного сну на спині, животі або боку. Вони рекомендовані підліткам в період активного росту і зміцнення хребта.

Жорсткі матраци витримують максимальне навантаження, вони підходять тим, хто спить на спині. Але в цілому орієнтуватися варто на власні переваги.

В інтернет-магазині «Дубок» ви зможете підібрати варіант, який подарує здоровий, повноцінний сон і якісний відпочинок. Компанія пропонує великий вибір моделей від кращих виробників: Matrolux, Vika, EMM, «Світ Меблів». У каталозі представлені безпружинні матраци, варіанти з класичним і незалежним блоком, каркасні і дворівневі вироби. Серед розмаїття моделей можна підібрати виріб для ліжка або топер для дивана.

Компанія «Дубок» пропонує безкоштовну доставку, вигідні умови кредитування, гарантує якість реалізованої продукції. Зробіть свій сон ще кращим з пропозиціями від провідних виробників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів