Нарада у Львові щодо Covid 19: хворіють люди молоді та середнього віку, які нічим особливо не хворіли

11:34 15 березня 2021 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий провів Zoom-нараду із сімейними лікарями міста та фахівцями клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, на якій обговорили чіткі протоколи лікування хворих із коронавірусом на початковому етапі, що можуть запобігти збільшенню пацієнтів у лікарнях.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«У п’ятницю була робоча нарада з міністром охорони здоров’я, він був з візитом у Львові. Ми за пів кроку до червоної зони, а це означає повне обмеження, закриття магазинів, ринків. Тому, щоб мінімізувати ті втрати, які можуть бути, ми проведемо комісію і будемо розглядати рішення, щоб завтра усі школи та позашкілля перевести на онлайн. Навчання з 1 до 4 класів буде, також будуть працювати садочки. Це перший крок, на який ми йдемо. Далі будемо моніторити ситуацію.

Якщо минулого тижня в середньому щодня поступало +30 людей в лікарні, то зараз — близько 40. Є ріст. Ми на сесії міської ради створили спеціальну комісію, яка об'їжджає всі установи. Її завдання — пошук додаткових місць. На квітень маємо вийти на плюс 700 ліжок. Однак якщо в людей не буде розуміння про цей коронавірус, то нам і ці ліжка не вирішать ситуацію", - сказав Андрій Садовий.

Опісля слово мали фахівці лікарні швидкої медичної допомоги, які наголосили на протоколах лікування Covid-19.

«Теперішній перебіг захворювання у пацієнтів дуже відрізняється. Ми маємо 32 пацієнти із тяжким перебігом інфекції, і це люди молодого віку і без супутніх захворювань. Попередня хвиля коронавірусу більше стосувалась людей старшого віку, а зараз у нас переважно люди молодого та середнього віку, які нічим особливо не хворіли. Пацієнтам, які мають перші симптоми хвороби, треба наголошувати на дотриманні усіх рекомендацій. Пацієнти повинні пити багато рідини, а також треба антикоагулянтну терапію призначати. Хороший ефект від призначення імуноглобулінів.

У нас 13 пацієнтів на вентиляційній підтримці, 6 пацієнтів — на вентиляції легень. Раніше у нас було 2−3 пацієнти на штучній вентиляції легень.

Наше завдання — це чіткий розподіл і сортування пацієнтів, особливо ті, які можуть пролікуватись вдома. Вірус дуже не прогнозований, він вражає здорових людей. На жаль, є повторні госпіталізації, особливо через недотримання призначень лікаря", — наголосила Наталя Матолінець, завідувачка відділення реанімації Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів