Найважча дитина Охматдиту з ковідною пневмонією почала одужувати

18:27 2 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Стан трирічної дитини із діагностованим коронавірусом, яку лікують у Львівській обласній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ», поліпшився.

Про це сьогодні, 2 жовтня, розповіла керівниця медзакладу Олександра Бурда, пише DailyLviv.

«Це найважча дитина у нас, має ковідну пневмонію. Дитина перебувала на штучній вентиляції легень, згодом - на високочастотній осциляції. Для того, щоб забезпечити адекватний газообмін, вона була під’єднана до екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО)», - зазначила вона.

Як пояснила медик, в загальному ЕКМО — це система штучного кровообігу, апарат перекачує і насичує киснем кров пацієнта поза його тілом. Коли людина підключена до ЕКМО, то кров за допомогою помпи надходить до штучних легень — оксигенатору. Коли пацієнт виходить з критичного стану, його відключають від ЕКМО.

Керівник Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» подякувала усім, хто долучався до лікування маляти, зокрема медикам та донорам крові.

«Сьогодні буде дві доби, як ми відключили дитину від апарату ЕКМО. Є позитивна динаміка, дитина добре тримає сатурацію, має нормальні гази крові, відновився діурез. Лікарі ще працюють над стабілізацією системи гемостазу. Дуже надіємось, що вона одужає», - наголосила медик.

Загалом за весь період станом на 1 жовтня в «ОХМАТДИТі» на лікуванні перебувало 88 дітей із діагностованим коронавірусом. Найбільше маленьких пацієнтів зі Львова, а також Пустомитівського, Жовківського та Яворівського районів. Наразі в лікарні 8 дітей із COVID-19.

Як розповіла медик, на сьогодні, враховуючи сезонність, є проблема із поступленням дітей із високою температурою, яку важко понизити. Це також ускладнює диференціацію респіраторної інфекції від коронавірусної.

Відтак закликала батьків і дітей берегти себе, неухильно дотримуватися засобів профілактики.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів