Найдовше результатів ПЛР-тестів чекають у Києві і Львові

13:24 4 липня 2020 р.

Фото до новини

В Україні діє 69 лабораторій, які роблять щодоби 14 тисяч тестів на коронавірус.

Міністерство охорони здоров’я активно працює над розвитком мережі лабораторій для тестування на коронавірус по всій країні. Кількість відповідних лабораторій вдалося збільшити з 3 до 69, а кількість ПЛР тестувань на добу – з 300 до 14 000.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу.

«Коли в Україні розпочалася епідемія, то в країні фактично повністю була знищена епідеміологічна служба і лабораторна інфраструктура. На той час з роботою з ПЛР-тестами займалося 3 лабораторії. Сьогодні їх 69. На початку квітня, коли я став Міністром, в державі проводилося 200-300 ПЛР-тестів на добу. Сьогодні цей показник складає до 14 000 тестувань на добу», - підкреслив Максим Степанов.

За словами міністра, старе керівництво МОЗ протягом п’яти років руйнувало епідеміологічну службу, тому коли почалася пандемія корона вірусу, виник не тільки дефіцит лабораторій, але й профільних фахівців. « Ми зараз дуже швидко набираємо нових лікарів, ми відроджуємо службу і попереду великий шлях. Звичайно, в  нас виникають питання до окремих областей щодо терміну очікування результатів ПЛР-тестування. І ми про це чесно і відверто кажемо, це виникає у великих містах, наприклад у Львові та Києві. Ми одразу вирішуємо ці питання, одночасно збільшуючи потужності і можливості цієї служби», - наголосив Максим Степанов.

Щоденний Львів” повідомляв, що за минулу добу на Львівщині - 177 нових інфікованих.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів