Найдієвіші способи позбутися харчового отруєння

09:58 1 лютого 2022 р.

Фото до новини

Харчове отруєння - неприємна подія, яка хоч раз виникала у кожного. Її головними ознаками є нудота, біль у животі та діарея.

Найпоширеніші причини харчового отруєння

Основна причина - споживання забрудненої води чи продуктів. При цьому забруднення можуть виникати на різних етапах, та їжа може залишатися небезпечною навіть після термічної обробки. Отруєння викликають мікроорганізми, бактерії та віруси, останні викличуть найбільш серйозні проблеми.

Частіше за все отруєння викликають фрукти до початку їхнього сезону, погано приготовлене м'ясо, гриби та несвіжі яйця. Отруєння може бути викликано також брудними руками, але зазвичай його наслідки не такі серйозні та максимум, що вам знадобиться - таблетки при діареї. Серед причин отруєння також зловживання алкоголем, порушення температурного режиму під час зберігання їжі та недостатня термічна обробка.

Що робити у разі отруєння

Незалежно від ступені отруєння, потрібно споживати багато рідини, треба випити хоча б 4-5 склянок чистої води. Також допоможе зелений чай або напій з імбиром. Проте такі засоби ефективні лише у разі легкого отруєння з нудотою, яке спричинене алкогольним похміллям чи несвіжими молочними продуктами. У більш серйозних випадках потрібні сорбенти при отруєнні та звернення до лікаря.

Людині у такому стані полегшення симптомів забезпечать:

  1. На основі вуглеводу, це активоване вугілля або Сорбекс.
  2. На основі целюлози.
  3. В складі яких основну частину складають висівки, це зазвичай біодобавки.
  4. З природного полімеру лігніну.
  5. На основі хітину.
  6. На базі кремнію.

Найпопулярнішим засобом від отруєння є активоване вугілля, Сорбекс та Атоксил. Ці препарати недорогі, і придбати їх можна на сайті АНЦ, аптеки з найбільшим каталогом засобів лікування та гігієни в Україні. Тут також можна замовити косметику та засоби гігієни.

Порядок дій у разі отруєння

Сильне отруєння треба лікувати якомога раніше, бо час дуже цінний. Перша допомога при отруєнні складається з:

  1. Промивання шлунку. Треба випити 3-4 склянки води та викликати блювання.
  2. Далі треба прийняти сорбенти.
  3. Потім відновити баланс рідини, лікарі радять випити Регідрон, 1 пакетик треба розчинити в літрі води.

Але якщо у людини спостерігається сильне блювання, підвищена температура та сильне зневоднення, треба терміново викликати лікаря. Це небезпечно для дітей та дорослих. Лікаря викликають одразу після надання першої допомоги. Виконуючи його призначення (це зазвичай дієта та антибіотики) можна швидко відновити організм.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів