На сесії ЛМР прийняли Програму оздоровлення і відпочинку дітей міста Львова

18:10 21 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: drohobych-rda.gov.ua

Зокрема в Програмі йдеться про «сприяння у проведенні літніх відпочинкових таборів, які організовують установи дитячо-юнацьких і молодіжних клубів за місцем проживання та молодіжні громадські організації м. Львова».

Сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради було прийнято ухвалу про Програму оздоровлення та відпочинку дітей міста Львова. В пояснювальній записці до ухвали йдеться:

«В Україні упродовж останніх років зберігається тенденція до погіршення стану здоров'я дітей, зумовлена негативними чинниками соціально-економічного, екологічного та психоемоційного характеру. Вплив постійно діючих факторів ризику, стресові перевантаження, зокрема у шкільному віці, призводять до порушення механізму саморегуляції фізіологічних функцій, зниження імунітету, що сприяє розвитку в дітей хронічних захворювань, й, в свою чергу, загострює проблему можливої дитячої інвалідності. 

Організоване оздоровлення та відпочинок забезпечує покращення стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, зайнятість у канікулярний період, запобігає їх бездоглядності, дає можливість продовжити виховний процес та розвиток творчих здібностей дітей. Програма розроблена відповідно до Конституції України, Сімейного кодексу України, Законів України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства“, постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету“ та інших нормативно-правових актів». 

Натомість у тексті Програми оздоровлення та відпочинку дітей міста Львова сказано:

«Метою Програми є створення сприятливих умов для якісного оздоровлення та відпочинку дітей, зміцнення їх фізичного та психічного здоров`я.

Завданнями Програми є:

Створення належних умов для отримання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Зміцнення фізичного та психічного здоров’я дітей через організацію оздоровлення і відпочинку.

Збільшення кількості дітей, охоплених організованими формами відпочинку та оздоровлення.

Підвищення якості відпочинкових та оздоровчих послуг.

Розвиток різноманітних форм і видів організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Способами та засобами реалізації Програми є:

Здійснення закупівлі послуг (путівок) з оздоровлення та відпочинку дітей у встановленому законодавством порядку.

Забезпечення доступності оздоровчих послуг для різних категорій дитячого населення.

Забезпечення інформаційного висвітлення процесу оздоровлення та відпочинку дітей міста.

Виконання Програми дасть змогу забезпечити у межах коштів, передбачених у міському бюджеті м. Львова для департаменту гуманітарної політики, відпочинок та оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки:

Дітей-сиріт.

Дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей.

Дітей-інвалідів (котрі мають здатність до самообслуговування та не мають протипоказань). 

Дітей, які перебувають на диспансерному обліку (не менше одного року). 

Дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків.

Дітей, які постраждали внаслідок Скнилівської трагедії (крім дітей, які потерпіли від наслідків Чорнобильської катастрофи).

Талановитих та обдарованих дітей – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих творчих колективів та спортивних команд, в тому числі гуртківців установ дитячо-юнацьких та молодіжних клубів м. Львова.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету м. Львова, виділених на заходи з оздоровлення та відпочинку дітей.

Заходи з оздоровлення та відпочинку дітей м. Львова на 2015 р.

Сприяння у проведенні літніх відпочинкових таборів, які організовують установи дитячо-юнацьких і молодіжних клубів за місцем проживання та молодіжні громадські організації м. Львова.

Термін: червень – серпень 2015 року.

Сприяння у проведенні літніх наметових таборів, вишколів, які організовують дитячі та молодіжні громадські організації м. Львова.

Термін: червень – серпень 2015 року.

3. Забезпечення оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки:

3.1. Дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (у тому числі дітей, вихованців дитячих будинків сімейного типу та дітей з прийомних сімей).

3.2. Дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей.

3.3. Дітей-інвалідів (котрі мають здатність до самообслуговування та не мають протипоказань). 

3.4. Дітей, які перебувають на диспансерному обліку (не менше одного року). 

3.5. Дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків.

3.6. Дітей, які постраждали внаслідок Скнилівської трагедії (крім дітей, які потерпіли від наслідків Чорнобильської катастрофи).

3.7. Талановитих та обдарованих дітей – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих творчих колективів та спортивних команд, в тому числі гуртківців установ дитячо-юнацьких молодіжних клубів (УДЮМК) м. Львова.

Термін: червень – серпень 2015 року.

Формування переліку дітей, які потребують оздоровлення та відпочинку здійснюється комісійно за участю представників управління сім’ї, молоді та спорту, установ дитячо-юнацьких та молодіжних клубів м. Львова, працівників відділів соціальної роботи Львівського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, відділів у справах дітей. При вирішенні питання щодо першочерговості оздоровлення та відпочинку дітей враховується соціальний статус дитини та матеріальне становище сім`ї, у якій вона виховується.

Термін: червень – серпень 2015 року.

Забезпечення супроводу груп дітей на оздоровлення та відпочинок під час їх перевезення до місць оздоровлення та відпочинку, а також у зворотному напрямку.

Термін: червень – серпень 2015 року.

Забезпечення оздоровлення дітей за кошти міського бюджету у сумі 565 тис. грн.. 

Сприяння відпочинку дітей, які перебувають на обліку відділів у справах дітей м. Львова та дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Термін: червень – серпень 2015 року.

Сприяння організації роботи навчально-тренувальних зборів з метою охоплення активними формами відпочинку вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів та федерацій з видів спорту. 

Термін: червень – серпень 2015 року.

Вдосконалення виховної, культурно-масової та фізкультурно-спортивної роботи з дітьми під час літнього оздоровлення і відпочинку дітей.

Термін: червень – серпень 2015 року».

Текст Програми передали сьогодні, 21 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів