На Львівщині зареєстрували цього року 196 випадків захворювання на СНІД

12:05 11 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

У Львівській області впродовж дев’яти місяців взяли під медичне спостереження 327 пацієнтів із вперше встановленим діагнозом ВІЛ-інфекції.

Про це повідомили в п’ятницю, 11 жовтня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Зі 157  випадків СНІДу, зареєстрованих за дев’ять місяців 2019 року, 98 пацієнтам одночасно було встановлено діагнози ВІЛ-інфекції та СНІДу».

«Станом на 1 жовтня 2019 року, у Львівській в області під медичним спостереженням перебувало 3864 ВІЛ-позитивних, в тому числі 1362 хворих на СНІД. Спостерігається територіальна нерівномірність поширення ВІЛ-інфекції в області з переважним залученням населення міст», – поінформували також в облдержадміністрації.

«68,2% усіх ЛЖВ, які перебувають під медичним наглядом у ЗОЗ, сконцентровані в семими містах з 27 адміністративно-територіальних одиниць. А в Червонограді, Бориславі, Львові, Стрию, Дрогобичі та Самборі показники поширеності ВІЛ-інфекції суттєво перевищують значення відповідного показника в цілому по області (154,3)», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Упродовж дев’яти місяців 2019 року в 51 ВІЛ-позитивної вагітної жінки відбулися пологи й взято на облік 54 дітей, які народилися від ВІЛ-позитивних матерів з невизначеним ВІЛ-статусом для подальшого медичного спостереження. Діагноз ВІЛ-інфекція у 2019 оці  підтверджений двом дітям», – повідомили також в облдержадміністрації.

«У Львівському обласному центрі громадського здоров'я, станом на 1 жовтня 2019 року, знаходяться на офіційному обліку в педіатра 268 дітей, з них 65 – з підтвердженим ВІЛ-статусом, в тому числі 19 дітей – в стадії СНІДу. У решти (203 дітей) – неуточнений діагноз (в стадії підтвердження)», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів