На Львівщині запланували імунізацію понад 20 тисяч школярів

10:10 9 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: health-loda.gov.ua

У лютому на Львівщині розпочнеться кампанія щодо збільшення рівня вакцинації від кору серед дітей шкільного віку.

Про це повідомили в прес-службі департаменту охорони здоров'я ЛОДА, де також розповіли: «Відтак, у межах проекту планується провести імунізацію понад 20 тисяч школярів Львова та Львівської області».

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив: «Наше спільне завдання - протидіяти захворюваності дітей на кір. Зараз ми повинні проводити відповідну інформаційну кампанію, спілкуватись з батьками, вчителями, медичними працівниками та пояснити важливість вакцинації проти кору. Кожен повинен розуміти, що єдиним надійним захистом від цієї хвороби є щеплення. На даний момент у Львівській області є 52 тисячі доз вакцини виробництва Бельгії і Сполучених Штатів Америки, які будуть використані для цих заходів. І додатково МОЗ готове, у разі потреби, поставити ще таку саму кількість доз»

У межах візиту на Львівщину в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила: «Відповідно до наказу МОЗ, невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання у школах та дитячих садочках. Багато батьків, які не хочуть вакцинувати дітей, купують довідки і це неправильна система. У 2019 році ми не будемо питати, чому у медичній картці написано, що дитина вакцинована. Прийдіть і вакцинуйте дітей, ми хочемо, щоб батьки це розуміли і вирішили цю проблему».

Аби збільшити рівень імунізації серед тих дітей, які пропустили планові щеплення з будь-яких причин, в регіоні працюватимуть мобільні бригади фахових медпрацівників. Уляна Супрун зазначила: «Мобільні бригади приїжджатимуть від школи до школи, в області є 52 навчених експертів щодо вакцинації, вони будуть у відрядженні від своїх основних місць роботи. Батьки, які не захочуть, щоб діти вакцинувались у школі можуть звернутись до свого лікаря і показати, що дитину вакцинували».

Львівська область є лідером щодо кількості захворілих. Це понад 11 тисяч випадків кору зареєстровані у 2018 році, це 22 % всіх випадків кору в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів