На Львівщині зафіксували один із найбільших приростів захворюваності на кір

11:45 2 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: moz.gov.ua

В Україні зафіксували загрозливе зростання захворюваності на кір – лише за останній тиждень на кір захворіли 1319 людей, а з початку року – понад 35 тисяч.

Про це повідомили в прес-службі міністерства охорони здоров’я, де також розповіли: «У вересні-жовтні 2018 року захворюваність на кір знову зростає – щотижня фіксується понад тисячу нових випадків. З початку року постраждали уже 35 233 українців».

«Найбільший приріст захворюваності на кір спостерігається у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший – в Івано-Франківській, Закарпатській та Львівській областях. З початку року від ускладнень кору померли 15 людей – 11 дітей і четверо дорослих», – поінформували також у МОЗ.

«Ризик захворіти збільшується через спільне перебування дітей школах та дитячих садках, оскільки вірус кору передається дуже швидко і в зоні особливого ризику знаходяться діти, які не можуть отримати щеплення. Найчастіше хворіють на кір діти віком п’ять-дев’ять  років (32% серед усіх випадків кору серед дітей). Це ті діти, які не отримали другу дозу КПК вчасно, через що у них не виробився імунітет до хвороби», – повідомили також у прес-службі міністерства охорони здоров’я.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів