На Львівщині зафіксували 26 випадків лептоспірозу

17:00 1 листопада 2019 р.

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня
Фото: niceplace.com.ua

70-річного жителя Дрогобиччини ушпиталили у важкому стані в реанімаційне відділення Львівської обласної інфекційної лікарні

Про це повідомили в інтернет-виданні «Дрогобиччина – новини краю», де також розповіли: «Чоловіка ушпиталили у важкому стані, з гострою нирковою і печінковою недостатністю. Лікарі діагностували у нього лептоспіроз».

«Чоловік живе один у селі. Напередодні захворювання прибирав у сараї, де бачив мишей. Не дотримувався правил особистої гігієни, тож заразився лептоспірозом», – поінформували також в інтернет-виданні.

«Захворів ще 15 жовтня. Спершу його госпіталізували до Трускавецької міської лікарні з попереднім діагнозом – передінфарктний стан. Його стан погіршувався. За кілька днів лікарі помітили у хворого жовтушність шкіри, він скаржився на біль у литкових м’язах, підвищену температуру тіла. Його скерували в інфекційне відділення Стебницької міської лікарні», – розповіла Ірина Куліш із Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України

«Лікарі-інфекціоністи запідозрили лептоспіроз і 24 жовтня ушпиталили чоловіка у Львівську обласну інфекційну лікарню в реанімаційне відділення», – повідомили також в інтернет-виданні.

«Хворий поступив у важкому стані. У нього була жовтяниця, гостра ниркова і печінкова недостатність, геморагічний синдром (підвищена кровоточивість судин). Він п’ять днів провів у реанімації. Станом на 29 жовтня його стан ще важкий, але з позитивною динамікою», – повідомив Володимир Красильников із Львівської обласної інфекційної лікарні.

«Цього року на Львівщині зафіксовано вже 26 випадків лептоспірозу, один з них – летальний.Торік таких випадків було 18», – поінформували також в інтернет-виданні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів