На Львівщині спостерігається стабілізація захворюваності на ВІЛ-інфекцію, – ЛОДА

16:30 10 жовтня 2017 р.

У Львівській області зареєстровано 48 дітей, які народилися від ВІЛ-позитивних матерів.

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили сьогодні, 10 жовтня: «На Львівщині спостерігається стабілізація захворюваності на ВІЛ-інфекцію. Розвиток епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу в Львівській області має ті ж закономірності, що й в цілому в Україні».

В облдержадміністрації також розповіли: За дев’ять місяців 2017 року взято під медичне спостереження 331 особу з вперше встановленим діагнозом ВІЛ-інфекція проти 332 осіб за дев’ять місяців 2016 року. Зареєстровано 48 дітей, які народилися від ВІЛ-позитивних матерів (за дев’ять місяців 2016 року – 54 дитини). Діагноз ВІЛ-інфекція у 2017 р. підтверджений двом дітям».

У прес-службі ЛОДА також поінформували: «Розширення доступу до лікування закладено в основу нових завдань, поставлених до 2020 року, метою яких є покласти край епідемії СНІДу до 2030 року: у 90% людей, які живуть з ВІЛ, має бути підтверджений ВІЛ-позитивний статус; з них 90% повинні отримувати АРТ; 90% людей, що приймають АРТ, мають мати невизначене вірусне навантаження».

«Для взяття епідемії під контроль потрібно нарощувати обсяги і якість тестування населення області. Особливо слід звернути увагу на надання послуг з тестування на ВІЛ-інфекцію на первинному рівні надання медичної допомоги, залучення НУО, спільнот ключових груп, мобільні амбулаторії. Адже вчасне виявлення вірусу дає можливість забезпечити ефективне лікування та не допустити поширення епідемії», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів