На Львівщині розслідують причини загибелі 17-річної дівчини

21:12 29 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Брат померлої в реанімаційному відділенні Новороздільської лікарні дівчини заявив поліції про недбалість медиків.

Односельці 17-річної Діани, яка померла в реанімаційному відділенні Новороздільської лікарні, не можуть зрозуміти – як буквально за кілька годин молода дівчина пішла з життя. Марія Опрісник розповіла: «Дуже шоковані в селі, що дівчина прожила так мало. Дуже гарна, красива, вродлива, привітна, з дитинства допомагала».

Діана щойно повернулась зі Запорізької області, розповідає її тітка. Там разом зі своїм хлопцем відпочивала в родичів. Після моря піднялася висока температура і хлопець повів 17-річну дівчину до лікаря.

«Первинно вона звернулася до сімейного лікаря з приводу скарг підвищення температури, нежить, кашель. Була оглянута. Скерована до інфекційного відділення», – запевнив ординатор реанімаційного відділення Новороздільської міської лікарні Олег Стець.

За лічені години стан Діани різко погіршився. Її перевели в реанімацію. «Тиск не визначався, дихання не було самостійним. Серцева діяльність зупинилась, були розпочаті негайні реанімаційні заходи. На жаль, вони були безрезультатними», – додав Стець.

Рідні дівчини певні – Діана померла від лікарського недогляду, мовляв, у неї була алергія на ліки, а медики цього не перевірили.  Тітка померлої Оксана Іванків вважає: «Антибіотик вкололи і вона дістала просто одразу приступ. Її одразу треба давати щось протиалергійне».

Натомість головний лікар Новороздільської міської лікарні Ольга Шелудько запевнила «Антибіотики ми не могли давати в тому стані, у якому вона до нас надійшла. На ті препарати, які їй вводили, алергійної реакції не було, щоб було підтверджено на патанатомічному розтині».

У довідці про смерть Діани написано, що дівчина померла від серцево-легеневої недостатності та гострої респіраторної вірусної інфекції. Остаточну причину її смерті назвуть приблизно за два тижні, коли проведуть вірусологічне дослідження.

Старший брат Діани написав заяву в поліцію, де за фактом лікарської недбалості відкрили кримінальне провадження. У листопаді Діані мало виповнитися 18 років.

Про це повідомили в неділю, 29 липня, в «Телевізійній служба новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів