На Львівщині отримали з держрезерву 660 тисяч масок

18:00 12 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У четвер, 12 березня, відбулась XXV позачергова сесія Львівської обласної ради.

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «В межах засідання обласні обранці заслухали інформацію щодо санітарно-епідеміологічного стану на території Львівщини та заходи, які вживаються з недопущення проникнення коронавірусу на територію області».

Керівник департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васькозазначив: «Станом на сьогоднішній день у Львівській області не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус. Наразі визначені такі заклади для прийому пацієнтів з коронавірусом. Пріоритетним закладом є інфекційна обласна клінічна лікарня, яка має 410 ліжок, з них 10 ліжок є реанімаційними. Є вісім боксованих палат, які можуть приймати пацієнтів з коронавірусом у кількості до 20-ти пацієнтів. На сьогодні в палатах не перебуває жодного пацієнта з підозрою на коронавірус».

«Закладами охорони здоров’я другої, третьої та всіх наступних ліній куди будуть шпиталізовані пацієнти з діагностованими випадками коронавірусу будуть 8-ма міська клінічна лікарня Львова, госпіталь ветеранів у Винниках, Стебницька міська лікарня, Сокальська центральна районна лікарня, Стрийська центральна міська лікарня, Яворівська центральна районна лікарня, Кам’янко-Бузька центральна районна лікарня. Також ще є питання між Рудківською районною лікарнею і Самбірською центральною районною лікарнею з точки зору можливості забезпечення киснем», – поінформували також в облдержадміністрації.

Андрій Васько повідомив також: «По кількості засобів захисту є 660 тисяч масок на базі спецмедпостачання, які отримали з держрезерву, і готові вже розприділяти по установах. Ми отримали 73 пульсоксиметри, 73 апартати для дозування медичних препаратів, 64 комплекти ручних апаратів для штучної вентиляції легень та чотири оксигенатори».

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині запровадили карантин.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів