На Львівщині отруїлися 19 дітей (відео, оновлено)

23:17 1 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Стан окремих потерпілих – середньої важкості, решта – задовільний.

1 липня впродовж ночі до інфекційного відділення Сколівської центральної районної лікарні, з попереднім діагнозом «гострий гастрит», «гострий гастроентерит» госпіталізовано 21 особу, з них 19 дітей, які відпочивали у селі Дубина Сколівського району на дитячій туристичній базі «Карпати». Стан окремих потерпілих – середньої важкості, решта – задовільний. Причини події з’ясовуються», – повідомили сьогодні, 1 липня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Своєю чергою, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС розповіли в середу:

«З’ясовуються обставини отруєння 19 дітей та двох вихователів, котрі відпочивали у Сколівському районі. Розпочато досудове розслідування за статтею 325 Кримінального кодексу України.

До Сколівського райвідділу міліції 1 липня близько 07:00, надійшло повідомлення про те, що протягом ночі з бази відпочинку, в Сколівську центральну районну лікарню було доставлено 21 людину з отруєнням. Серед потерпілих – 19 дітей віком від 11 до 17 років та двоє жінок.

Лікарі надають госпіталізованим необхідний комплекс лікування. Їх стан задовільний. Призначено ряд експертиз, правоохоронці встановлюють обставини події.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років».

Натомість на телевізійному «5 каналі» повідомили сьогодні, 1 липня:

«24 дітей та дорослого шпиталізували на Львівщині. Це відпочивальники та вихователь туристичної бази у Сколівському районі. Напередодні увечері діти масово почали скаржитись на біль у животті, блювоту та загальну слабкість.

Їх доправили до райлікарні. За попередньою інформацією, у пацієнтів кишкова інфекція. На лікарняних ліжках вони перебуватимуть щонайменше п'ять діб. За фактом порушення санітарних норм правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Потерпіла Анастасія Гоза припускає: «Зараз я почуваюсь нормально. Просто в мене зараз температура 38, а стало погано десь приблизно вчора. Я думаю, що, напевне, через сосиски, бо більше нічого м'ясного я не їла».

Натомість лікар-епідеміолог Наталія Тімко стверджує: «Їх стан можна оцінити як середньої важкості. Сказати, який саме продукт спричинив інфікування, неможливо наразі. Проводиться комплекс лікувальних заходів, і, можливо, доби через три можна буде сказати, який збудник спричинив захворювання серед дітей».

Про це повідомили сьогодні, 1 липня, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів