МОЗ не додасть Львівщині 13 автомобілів "швидкої"

14:45 18 вересня 2013 р.

Фото до новини

Або ж автомобілі, про яких не згадав заступник міністра, належать до різновиду службового транспорту...

За бюджетною програмою "Розвиток служби екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) для закладів охорони здоров'я України" на 2013 рік передбачені кошти в обсязі 922 млн грн. 

"Відповідно до доведеної для Львівської області квоти областю подано заявку на придбання 85 автомобілів швидкої медичної допомоги, з них: типу А2 - три одиниці, типу В - 61 одиниця, типу С - 8 одиниць. 

Орієнтовна ціна реанімобілів типу С складає 850 тис. грн за одиницю, автомобілів для екстреної (швидкої) медичної допомоги типу В - 649,8 тис. грн, автомобілів швидкої медичної допомоги типу А2 - 525 тис. грн. 

МОЗ розпочало державну процедуру закупівель автомобілів швидкої медичної допомоги. Розкриття пропозицій її учасників заплановано на 23 вересня". 

Таку відповідь на інформаційний запит Львівського прес-клубу підписав заступник міністра охорони здоров'я Р.Богачев.

Отже, Львівська область подала заявку відповідно до доведеної їй квоти: себто, простіше кажучи, Київ вділив для Львівщини 85 автомобілів і запропонував написати заявку саме на таку кількість. Це - зрозуміло. Адже за 922 млн грн можна буде придбати або 1756 найдешевших авт медичного порятунку типу А2, або 1084 найдорожчих реанімобілі типу С, або 1418 - середнього типу В. Розділиш на 25 (24 області та одна автономна республіка - Крим), матимеш відповідно 70, 43 або 56.

Не зрозуміло інше: де ж поділися ще 13 автомобілів, які і квотою визначені, і до заявки області потрапили. Адже 3+61+8=72. А передбачено ж 85! Або у відповідь Міністерства охорони здоров'я вкралася така нещаслива помилка, або є ще якихось 13 автомобілів, які важко назвати призначеними для екстреної медичної допомоги (наприклад, вони будуть службовими для керівників галузі), тому про них не згадують. Або - і таке може бути - ці автомобілі зараховані до заявки Львівської області, а насправді, наприклад, поїдуть до Києва або Донецька.  

Що ж це за автомобілі, "Щоденний Львів" повідомить одразу після 23 вересня.

Автомобілів "швидкої", що на фото, вже не мало би бути навіть у ветеринарній службі країни, яка бодай географічно є у Європі. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів