Медики зі Львова чергують на Євромайдані в Києві цілодобово

19:05 5 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: reklamaster.com

Вони сформували там п’ять бригад швидкої допомоги.

Тетяна Козирєва розповідає сьогодні, 5 грудня, в публікації «Не страйкувати, а виконувати професійний обов’язок» у столичній газеті «День»:

«До Києва прибули медики зі Львова. Їх є півсотні, і вони створять бригади швидкої допомоги, відтак чергуватимуть на столичному Євромайдані цілодобово.

Про це «Дню» повідомив член ініціативної групи львівських лікарів Юрій Дмитришин, який зазначив, що у складі групи – і практикуючі лікарі, і студенти-медики, які сформували п’ять бригад швидкої допомоги. Кожна – по десять осіб. Передбачається, що у Києві львівські бригади, у складі яких хірург, лікар загального профілю та троє помічників, працюватимуть у дві зміни.

«Вони будуть закріплені до однієї машини швидкої допомоги. Також створено інформаційний центр, завершується написання інтернет-сайта, на якому публікуватимуть всю інформацію», – розповів Юрій Дмитришин.

«Ми їдемо до Києва не страйкувати, а виконувати професійний обов’язок», – наголосив лікар. І додав, що медичну допомогу львів’яни надаватимуть усім, хто її потребуватиме». 

Своєю чергою, «ТСН.ua» повідомляв учора в сюжеті теленовин «У Київ приїдуть львівські лікарі і створять «швидку допомогу» Євромайдану»:

«У євромайданівців з'явиться власна «швидка». Молоді лікарі-добровольці зі Львова вирушили на київський Євромайдан, щоб допомагати демонстрантам.

Як йдеться в сюжеті ТСН.14:00, в переважній більшості – це студенти-медики та інтерни. На кожну бригаду із десяти медиків є один старший. Як правило, це викладач.

Зазначимо, усі студенти перед цим пройшли курс екстреної підготовки для роботи в польових умовах. Готували їх для надання першої допомоги при травмах та рваних ранах. Вони також зможуть лікувати застуду.

Уже сьогодні лікарі-волонтери планують розгорнути на революційній площі інформаційний центр та навіть цілу службу «швидкої допомоги» Майдану.

Як повідомлялося раніше, для євромайданівців створили інструкцію «Як не замерзнути на мітингу». У соцмережах почали поширювати інструкцію, в якій дають вказівки, як зберегти своє здоров'я і не замерзнути на Євромайдані».

Як повідомляв «ЩЛ», у Львові створено швидку меддопомогу Євромайдану.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів