Медики не зареєстрували в Україні жодного випадку коронавірусу

12:00 6 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

У світі зареєстровано 28 274 лабораторно підтверджених випадки нової коронавірусної інфекції, 565 із яких – летальні.

Про це повідомили в міністерстві охорони здоров'я, де також розповіли, що, окрім Китаю, випадки коронавірусу зафіксовані в 24 країнах світу. Натомість в Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстрували.

За даними контактної особи Міжнародних медико-санітарних правил в Японії (ММСП), серед 10 випадків зараження коронавірусом пасажирів круїзного лайнера громадян України немає. Міністерство охорони здоров’я Японії переводить пацієнтів із підтвердженою інфекцією нового коронавірусу до діагностичних лікарень в Японії та здійснює протиепідемічні заходи на судні. Інші пасажири і члени екіпажу, у тому числі ті, хто очікує результатів, повинні залишатися на судні щонайменше 14 днів.

Центр громадського здоров’я України направив до відома Прикордонної служби України лист з інформацією про цю ситуацію з метою координації і злагодженості дій при проведенні відповідних заходів реагування. 5 лютого національний координатор з Міжнародних медико-санітарних правил в Японії (ММСП) повідомив, що на борту круїзного лайнера, на якому було зафіксовано спалах нового коронавірусу, перебувають 25 громадян України. Лайнер здійснює рейс без заходу у порти України.

Як інформував «Щоденний Львів», уряд оприлюднить план протидії коронавірусу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів