Медики не очікують узимку різкого збільшення захворюваності на грип

17:53 9 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Про це інформував сьогодні, 9 жовтня, на брифінгу в міністерстві охорони здоров'я перший заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук.

Окрім того, як передає агенція «Інтерфакс-Україна», повідомив, що наразі «епідеміологічна ситуація стабільна, прогнозована, характерна для цієї пори року й перебуває під контролем». Запевнив також, що різкого збільшення захворюваності нинішнього сезону не буде.

Але водночас прогнозував, що, з його слів, «очікуються дві хвилі – наприкінці грудня і на початку березня». А також зазначив, що загалом у світі викликають занепокоєння два штами вірусу грипу: близькосхідний респіраторний синдром і пташиний грип у Китаї.

Своєю чергою, головний позаштатний інфекціоніст міністерства охорони здоров'я Ольга Голубовська очікує, що цього сезону в Україні переважно циркулюватиме штам вірусу грипу групи В «Массачусетс», який у нашій країні вже давно не спостерігався, тому населення не має імунітету до цього вірусу грипу. Водночас вона констатувала, що клінічний перебіг захворюваності на грип вірусу В значно легший, аніж у разі захворювання на грип групи А.

Як повідомляв «Щоденний Львів», 43% вакцин, котрі використовують для щеплення українців, не мають GMP-сертифікату якості. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів