Медведчук у політичній ролі російського вакцинатора

18:46 8 грудня 2020 р.

Фото до новини

Віктор Медведчук лобіює російську вакцину, яку ще не випробував на собі.

Генеральний директор Російського фонду прямих інвестицій Кіріл Дмитрієв, директор науково дослідного центру епідеоміології і мікробіології Алєксандр Гінцбург і голова політичної ради партії «Опозиційна платформа - За життя», депутат Верховної Ради України Віктор Медведчук провели зустріч, в ході якої обговорювалася можливість технологічного трансферу і запуску виробництва на території України російської вакцини «Супутник V» - першої в світі зареєстрованої вакцини проти коронавірусу. Про це повідомляє сайт РФПІ, пише DailyLviv.

РФПІ і НДЦЕМ готові виробляти вакцину на Україні і подати документи для її реєстрації державними регулюючими органами. Випуск готової форми вакцини на території України вже налагодила одна з провідних фармацевтичних компаній - АТ «Біолік». Виробничі потужності «Біолік», на яких буде здійснюватися випуск вакцини, відповідають усім діючим вимогам стандарту GMP.

Нагадаємо, що у доклінічних дослідженнях російську вакцину вивчено на тваринах - на сирійських хом'яках і морських свинках. На них "Супутник V" показав свою безпеку і ефективність, а на добровольцях з числа людей - тільки безпеку. Про ефективність не згадують. 

Ось як описав свою вакцинацію в Росії німецький журналіст Німецької хвилі: "...температура підскочила до 38,6... Я випив парацетамол, записав симптоми в електронний щоденник і ліг спати. На наступний день температура трималася на позначці 37, а через день побічні ефекти щезли. Через три тижні мені введуть другий компонент вакцини, а приблизно на 42-й день після першого уколу у мене повинні з'явитися антитіла. Але питання про те, чи будуть ці антитіла ефективні в нейтралізації вірусу, поки що залишається відкритим".

Російська вакцина від COVID-19 не пройшла третій етап перевірки на ефективність. Про це сказав в ефірі "Прямого" керівник Центру суспільно-інформаційних технологій “Форум” Валерій Димов.

“Перше. Немає російської вакцини. Російська вакцина не пройшла третій етап перевірки на її ефективність. І все те, що лунає з Росії і з проросійських телеканалів, є практично реклама того, чого насправді немає.

Друге. Я вже запропонував тим, хто рекламує російську вакцину на своїх каналах, щоб вони прямо в ефірі тих каналів самі вкололися. В прямому ефірі нехай вколються, і ми побачимо цих рекламуючих, насправді чи захворіють вони, чи ні. Я би хотів, щоб вони кололися російською вакциною”, – сказав він

Димов наголосив, що російська вакцина не має клінічних підтверджень про свою ефективність.

Вакцина Moderna коштуватиме як щеплення від грипу. МОЗ обіцяє дешевше

Вакцинація від COVID-19 в Україні буде в три етапи. Подробиці

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів