Максима Стасіва прооперують в Індії навесні

16:44 23 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: wz.lviv.ua

Лікарі львівського «ОХМАТДИТу» повернулися з Індії та розповіли про стан здоров’я Максима Стасіва. За словами медиків, якщо стан Максима буде стабілізований і з’явиться донорський матеріал, трансплантацію кишківника хлопцю проведуть наприкінці квітня – на початку травня.

Лікарі львівського «ОХМАТДИТу» повернулися з Індії та розповіли про стан здоров’я Максима Стасіва. За словами медиків, якщо стан Максима буде стабілізований  і з’явиться донорський матеріал, трансплантацію кишківника хлопцю проведуть наприкінці квітня – на початку травня.

Сьогодні, 23 лютого, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні відбувся брифінг з нагоди повернення з Індії лікарів Максима Стасіва – Віри Приймакової та Юрія Ткачишина. Медики розповіли про свій візит до індійської клініки Medanta Mediclinic Gurgaon Haryana, умови лікування хлопця та підготовку його до операції, а також про кваліфікацію лікаря, який проводитеме трансплантацію кишківника.

«Максим дійсно в надійних руках. Він перебуває у клініці світового рівня і в повній безпеці. Історія Максима ще раз підтверджує те, що сотні мільйонів доларів, які Україна щорічно інвестує в інші клініки, варто витрачати на розвиток власної медицини. Тоді б операції такої складності мали б змогу виконувати у нас», - зазначив в.о. головного лікаря львівського «ОХМАТДИТу» Вальдемар Надіжко.

Лікарі «ОХМАТДИТу» Віра Приймакова і Юрій Ткачишин розповіли про підготовку Максима Стасіва до трансплантації кишківника. За словами медиків, якщо стан Максима буде стабілізований  і з’явиться донорський матеріал, трансплантацію кишківника хлопцю проведуть наприкінці квітня – на початку травня. «Максим втратив 10 кг ваги, тому зараз не готовий до операції. Для стабілізації його стану потрібно від двох тижнів до кількох місяців»,  - пояснила дитячий анестезіолог Віра Приймакова.

За словами директора благодійного фонду «Крила надії» Наталії Ліпської, індійська клініка є оптимальною для проведення операції у фаховому та фінансовому сенсі. Аналогічна операція з трансплантації кишківника в США, враховуючи післяопераційний період, коштуватиме півтора мільйона доларів. «В індійській клініці вартість операції значно менша. На рахунки Medanta Mediclinic Guargon Haryana переказали 115 тисяч доларів. Станом на 17 лютого витратили 11 тисяч доларів, тому зараз фінансова ситуація стабільна», - розповіла Наталія Ліпська.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів