Майже 9 тис хворих на коронавірус. Питання про мобільні морги МОЗ не розглядало

11:16 3 листопада 2020 р.

Фото до новини

За минулу добу в Україні встановлено черговий антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19 - було зареєстровано 8 899 хворих.

Коронавірусна інфекція розповсюджується шаленими темпами не лише в Україні, а й у світі. Наприклад, у Франції за минулу добу зафіксовано 52 тисячі нових випадків захворювання. Така ситуація спостерігається в усіх європейських країнах.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Очільник МОЗ поінформував про алгоритм тестування людей, які проживають у сільській місцевості. У разі виникнення ознак гострої респіраторної застуди рекомендується залишатися вдома та зателефонувати сімейному лікарю. У випадку важкого перебігу захворювання (температура тіла більше 38ºС та хоча б один з наступних симптомів: кашель, утруднене дихання, біль в грудній клітці, задишка в спокої, ціаноз, порушення свідомості, ознаки дихальної недостатності, інші ознаки, що свідчать про критичний стан) лікар повинен викликати мобільну бригаду, яка відбирає матеріал для ПЛР-тестування, або прийняти рішення про виклик екстреної медичної допомоги.

За його словами, залежно від стану пацієнта відбувається його госпіталізація у визначені заклади охорони здоров’я або лікування за місцем перебування. МОЗ закликає не займатися самолікуванням. 

Наразі МОЗ не розглядало питання щодо розгортання мобільних моргів, оскільки в цьому немає необхідності.

Італійський синдром: в Україні готуються до сортування хворих на коронавірус.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів