Львів'янка повернулася після лікування раку в Німеччині з новонародженою донькою

17:05 14 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Майже 140 тисяч євро на операцію їй зібрали небайдужі люди з усього світу, але для того, щоб закріпити її результати в Тюбінґені, знову потребує допомоги.

Ольга Швед розповідає сьогодні, 14 листопада, в «Gazeta.ua»:

«Майже рік тому 33-річна львів'янка  Мар'яна Калабай дізналася, що хвора на гостру лейкемію, мієлоїдну анемію важкого ступеня, коли була вагітною третьою дитиною. 

Лікарі пропонували розпочати лікування хіміотерапією. Для цього потрібно було зробити аборт, аби лікування не зашкодило ненародженій дитині.

Подружжя Калабаїв вирішили залишити дитину.УЗД показало, що у них здорова дівчинка. Хвороба не прогресувала, аналізи були в нормі.

Жінка не послухалася українських лікарів і не зробила аборт. Народжувала у Німеччині, в університетській клініці міста Тюбінґен, там вона перебувала з 15 травня.

Майже 140 тисяч євро на операцію та лікування їй зібрали небайдужі люди з усього світу.1 червня лікарі штучно викликали пологи на 34-му тижні вагітності.

Жінка народила здорову дівчинку, яку назвали Емілією. У липні жінці розпочали курс хіміотерапії, аби вбити ракові клітини.

Новонароджену забрала до себе сестра Мар'яни Олена, яка живе у Німеччині. 1 серпня Мар'яні зробили трансплантацію кісткового мозку. Після реабілітації та лікування її виписали.

14 листопада вона повернулася додому із донькою Емілією. Кілька років підряд їй треба їздити на обстеження в Європу та регулярно здавати аналізи.

«Волосся вже відростає, але вдома ношу шапочку. Діти зраділи появі «ляльки», хочуть допомагати мені. По вечорам купаємо всі разом доньку, їй це дуже подобається. Насолоджуюся домашніми клопотами – готую їсти, прибираю, збираю доньку в школу, сина в садочок. Навіть думки не було, що щось могло статися зі мною чи донькою», – розповідає Мар'яна Калабай.

Для подальшого лікування і поїздок в Німеччину Мар'яні знову потрібні кошти. Одна поїздка коштує 5000 євро.

Щотижня жінці треба здавати аналізи, їхня вартість – понад півтисячі гривень. Родина сподівається на підтримку небайдужих і просить допомоги.

Звіти про лікування на чеки на ліки публікують на сторінках у соцмережах волонтери.

Реквізити:

Приват Банк, карта № 5211537322820973

Яндекс - 41001732729877

Сбербанк, карта № 4279011608567270».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів