Львівський центр екстреної медичної допомоги отримав нові автомобілі

10:45 25 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 10 сучасних автомобілів «Ford».

Про це повідомили в четвер, 25 липня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Салон автомобілів оснащений ношами, дефібрилятором, обладнанням для ін’єкцій та вливань, кисневими балонами, пристроями для іммобілізації, апаратом штучної вентиляції легень, оксиметром тощо».

«Автомобілі  придбали за кошти обласного бюджету. Вартість кожного з них – близько двох мільйонів гривень. машини належать до класу «В», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Сім отриманих автомобілів залишать у Львові, а решту скерують у райони. Зокрема – в пункти екстреної медичної допомоги у Миколаєві, Буську та Новояворівську», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Центр медицини катастроф отримав ще одну машину – від одного з благодійних фондів. Ця машина працюватиме у Львові на підстанції №2 на вулиці Пилипа Орлика», – повідомили також в облдержадміністрації.

Очільник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ярослав Пилипець розповів: «Це дуже вагома допомога і якраз на часі. Автомобілі обладнані усім необхідним для надання швидкої та якісної медичної допомоги за світовими стандартами. Також в нас ще є потреба у 60-70 автомобілях».

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак зазначила: «Такі автомобілі є вкрай необхідні. Проте, ми маємо нестачу у водіях. Зараз є понад 140 вакансій водіїв. Робота важка, напружена, відповідальна, однак недооцінена. За ініціативи облдержадміністрації, рішенням обласної ради з резервного фонду профінансовано 30 мільйонів гривень на цільові доплати працівникам екстреної медичної допомоги. Приблизно кожен працівник від водія до лікаря отримує від 2,5 до 3,5 тисячі доплати до заробітної плати. Впевнена, що обласна рада проголосує за нове дофінансування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів