Львівські лікарні потребують 100 апаратів штучної вентиляції легень

12:05 19 березня 2020 р.

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня
Фото: niceplace.com.ua

Міський голова Львова Андрій Садовий подякував меценатам та закликав інших представників бізнесу долучатися до ініціативи, які зголосилися допомогти й купити потрібне сьогодні для міста обладнання для боротьби та протидії наслідкам коронавірусу.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Хочу висловити подяку всім львівським підприємцям – меценатам, які зголосилися допомогти й купити потрібне сьогодні для міста обладнання для боротьби та протидії наслідкам коронавірусу. Це – родина Вовк, власники «Ензиму» та «Кормотеху». Вони погодились спрямувати чотири мільйони гривень. Це й компанія «SoftServe», яка дає 10 мільйонів гривень. Це дуже багато інших ІТ-компаній. Це Ростислав Мельник – власник компанії «Ріел». Усім вам велике дякую».

Міський голова також повідомив: «Ми у Львові визначили базовою нашу Лікарню швидкої медичної допомоги. Там є розуміння, що треба придбати для міста в цей непростий час. Маючи сьогодні близько 100 апаратів штучної вентиляції легень, ми потребуємо ще 100 таких як мінімум. Ми, звичайно, виділили бюджетні кошти, але не завжди постачання відбувається досить оперативно, бо апаратів фізично нема в Україні. Треба закупляти за кордоном. Дуже часто країни обмежують вивезення».

Андрій Садовий також запропонував: «Якщо ви маєте контакти та знайомства, можете це обладнання купувати напряму. Прошу звертатися з намірами купити певне обладнання до мого заступника Сергія Кіраля, який є бізнес-омбудсменом, та до Вікторії Довжик, яка є головою бюджетної комісії (контакти – на екрані). Разом ми переможемо».

Про це повідомили у Львівській міськраді. Як розповідав «ЩЛ», керівниця штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції «Covid-19» у Львові Галина Слічна повідомила, що у Львові 24 людини були госпіталізовані з підозрою на коронавірус.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів