Львівська обласна дитяча лікарня отримає «GE»

16:24 16 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «Сьогодні, 16 липня, медичним закладам області передали сім сучасних ультразвукових апаратів «GE».

Про це повідомили в понеділок, 16 липня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Обладнання закупили за кошти, які вдалось зекономити при проведенні міжнародних конкурсних торгів у межах реалізації спільного проекту Міністерства охорони здоров’я України та Світового Банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на суму $235 599,9».

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив: «Група наших фахівців, які працюють консультантами Світового банку і у департаменті охорони здоров’я завдяки прозорому конкурсу зекономили декілька сотень тисяч євро і сьогодні ми маємо апарати, які дозволять не лише у Львові, а й у районних центрах проводити діагностику. Це обладнання виробництва 2018 року найкращих взірців»

«Ультразвукові апарати отримали Сколівська, Новояворівська, Золочівська, Пустомитівська, Радехівська центральні районні лікарні, Львівська обласна дитяча лікарня «Охматдит» і Стрийський міський пологовий будинок», – поінформували також в облдержадміністрації.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак наголосила: «Завдяки спільній зустрічі з Президентом України ми маємо нагоду і надалі продовжувати співпрацю зі Світовим банком. Наша область успішно реалізувала цей проект, завдяки якому нам вдалось поставити комп’ютери у сільських лікарських амбулаторіях, включити програмне сучасне забезпечення і ми маємо реєстр всього жіночого населення, змогли створити скринінгові центри, поставити оці ультразвукові апарати. Завдяки економії коштів раніше закупили три ультразвукові апарати «Siemens Acuson» для установ третинного рівня на загальну суму 135 500 євро, мамограф в діагностичний центр за $200 800».

Координатор проекту «Онкопревенція» у Львівській області Христина Пак зазначила «Обладнання доступне не лише для жінок, але й  для усіх верств населення і кожен апарат підключений до системи «Dr. Еleks». Ми охоплюємо не лише третинний рівень, а й заходимо на вторинний. Львівська область є унікальна з усієї України, ми єдині маємо таку апаратуру і можливості, щоб забезпечити скринінг жіночого населення від раку молочної залози і шийки матки. Це реформа охорони здоров’я на прикладі Львівської області. Обладнання доступне для обстеження не лише жінок, але й чоловіків та дітей і кожен апарат підключений до системи «Dr. Еleks2, це обов’язкове ведення протоколів у цій програмі і важливо»

«Кожен охочий може пройти обстеження на сучасних ультразвукових апаратах безкоштовно», – повідомили також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів