Львівщина – лідер за реалізацією програми «Доступні ліки»

14:48 14 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «У загальному рейтингу областей Львівщина посіла перше місце за реалізацією програми «Доступні ліки».

Про це, як повідомили у вівторок, 14 серпня, в прес-службі Львівської ОДА, йшлося сьогодні, 14 серпня, під час селекторної наради під головуванням заступника міністра охорони здоров'я України Романа Ілика. За його словами, рейтинг формується на підставі аналізу різних показників, як от кількість аптек, що беруть участь у програмі, кількість хворих у розрахунку на одну аптеку, кількість використаних коштів, середня вартість рецепту тощо.

Роман Ілик зазначив: «Аналізуючи всі ці дані та беручи до уваги усі статистичні показники, перше місце у рейтингу посідає Львівська область, друге – Житомирська, третє – Полтавщина».

«Окрім того, міністерство охорони здоров’я готове звернутися до міністерства фінансів із проханням пришвидшити терміни наступних асигнувань для забезпечення безперебійного виконання програми у тих регіонах, де є потреба в таких заходах. Урядова програма «Доступні ліки» почала діяти у квітні 2017 року. В межах програми пацієнти отримують ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми. Участь у програмі беруть понад вісім тисяч аптек», – поінформували також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів