Лікарі зі США безкоштовно прооперували у Львові 39 дітей (оновлено: відео)

22:00 14 грудня 2015 р.

Лікар бостонської лікарні «Shriners» Геннадій Фузайлов

Лікар бостонської лікарні «Shriners» Геннадій Фузайлов
Фото: voanews.com

Львівські медики отримали якісний майстер-клас від американських колег з дитячої анестезіології, пластичної хірургії, сестринського догляду, організації роботи хірургічної команди.

«У рамках спільного проекту співпраці Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації та американської лікарні «Shriners Hospital for Children», який тривав з 7 до 13 грудня, у Львівській обласній дитячій клінічній  лікарні «ОХМАТДИТ» прооперували 39 дітей», – повідомили сьогодні, 14 грудня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

Заступник директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак наголосила: «Американсько-українська команда попрацювала на «відмінно». Колектив американських колег продемонстрував нам, що на першому місці завжди має бути дитина – маленький пацієнт з його турботами і потребами, задля його комфорту і безпеки. І на цих хворих скалічених діточок був орієнтований увесь алгоритм роботи лікарів США і України впродовж тижня». 

У перший день роботи проконсультували 150 дітей з наслідками опікової травми майже зі всіх областей України. А впродовж наступних чотирьох днів американсько-українські операційні бригади  вже успішно проводили операції.

У рамках  проекту злагоджено працювала об'єднана команда лікарів США (з клінік Бостона, Ванкувера і Сент-Луїса) і трьох львівських лікарень – КЗ ЛОР Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ», Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр та Комунальна 8-а міська клінічна лікарня Львова. Також львівські медики отримали якісний майстер-клас від американських колег з дитячої анестезіології, пластичної хірургії, сестринського догляду, організації роботи хірургічної команди. 

Завдяки online-трансляції, яку забезпечили компанія ДТЕК і БФ «Я не один», процес оперативних втручань могли побачити усі охочі лікарі-хірурги. Результати спільного з Гарвардською медичною школою дослідження щодо профілактики опікової травми презентували на конференції «Громадське здоров'я Львів 2015».

Нагадаємо, що працювати над проектом спільно українська та американська сторони почали близько восьми місяців тому. З Америки доставили понад 2,5 тонни медичного забезпечення та прибули шестеро лікарів та дві медсестри з Гарварда, Мічигана та «Shriners Hospital».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів