Лапароскопічна хірургія пахової грижі: можливість швидко повернутися до здорового життя

11:01 19 листопада 2020 р.

Фото до новини

Пахова грижа – це патологія, яка виникає через ослаблення черевної стінки. Переважно від неї страждають чоловіки. За статистикою ВООЗ, пахові кили діагностуються у кожного четвертого чоловіка в будь-який період його життя.

Пахова грижа (або кила) – це патологія, яка виникає через ослаблення черевної стінки. Переважно від неї страждають чоловіки. За статистикою ВООЗ, пахові кили діагностуються у кожного четвертого чоловіка в будь-який період його життя.

Постійні болі, порушення перистальтики – це те, що кожен день відчуває більшість людей, які страждають від абдомінальних кил. До того ж у будь-який момент може статися утиск килового мішка. Це дуже небезпечний стан, що вимагає невідкладної медичної допомоги. Попри дискомфорт та ризик серйозних ускладнень, багато українців не поспішають лягати на операцію. Головна причина – страх довгого і болючого відновлення.

Однак медицина не стоїть на місці, і сьогодні є можливість вилікувати килу швидко та ефективно, використовуючи лапароскопічний підхід. Цей метод не вимагає великих розрізів, а тому вважається набагато менш травматичним, ніж стандартні відкриті операції.

Що таке лапароскопічна герніопластика?

Впровадження методів мінімально інвазивної хірургії зробило герніопластику пахової грижі швидшою, простішою та безболіснішою. Операція виконується через 3 невеликих розрізи (близько 1 см) в черевній стінці. Це так звані порти, через які в черевну порожнину вводяться лапароскоп (тонка трубка з мікровідеокамерою та джерелом освітлення на кінці) та хірургічні інструменти.

За своїми діями хірург стежить на моніторі, на який камера лапароскопа передає багаторазово збільшене детальне зображення операційного поля. Лікар вправляє килу і зміцнює ділянку над нею поліпропіленовою сіткою. Через деякий час сітка зростається з навколишніми тканинами, створюючи щільний бар'єр та знижуючи ймовірність рецидиву кили практично до нуля.

Переваги малоінвазивної хірургії пахової кили

Оскільки лапароскопія передбачає отримання доступу в черевну порожнину через невеликі проколи, такі операції пов'язані з меншою травматизацією тканин. До додаткових плюсів належать:

  • швидкість проведення операції (близько однієї години);
  • відсутність болючих ран у паховій ділянці;
  • значне зменшення операційного болю;
  • низький відсоток ускладнень;
  • відсутність виражених рубців.

І найголовніше, що госпіталізація при лапароскопічних операціях триває лише 1-3 дні, а до звичайної діяльності пацієнт може повернутися вже за місяць.

Мінімально інвазивна хірургія на Закарпатті

Клініка Біляка – одна з небагатьох медичних установ у регіоні, де переважна більшість операцій проводиться мінімально інвазивним шляхом, та єдина, де виконують симультанні (поєднані) операції.

Директор клініки Біляк Степан Томович провів найпершу в Україні лапароскопічну холецистектомію (видалення жовчного міхура). Саме він був одним з піонерів, що почали застосовувати малоінвазивні методики в галузі хірургії, урології та гінекології.

Знаннями та досвідом Степан Томович ділиться з командою перспективних хірургів, які пройшли практику в престижних медичних центрах США і Європи. Завдяки високій кваліфікації та постійному відточуванню своєї майстерності їм вдається успішно справлятися навіть з найскладнішими й нестандартними випадками.

Клініка Біляка: європейський рівень медичної допомоги

Недостатньо уважне ставлення до свого здоров'я у більшості українців найчастіше обумовлено страхом потрапити в лікарню, яка твердо асоціюється у них з поганими умовами й нескінченними грошовими поборами.

У Клініці Біляка підхід до медичного сервісу кардинально відрізняється. Перш за все, тут дотримують принципу фінансової прозорості: пацієнтові називається кінцева сума, що потрібна на операцію. Вона вже містить у собі вартість повного забезпечення хворого на період його перебування в клініці. Це дозволяє планувати свої витрати та не боятися того, що ви залишитеся в скрутному фінансовому становищі в непідходящий момент.

Керівництво клініки також надає велике значення організації комфортних умов для пацієнтів. Кожному з них надається індивідуальна палата готельного типу. Харчування хворих ретельно збалансоване. Для приготування страв використовують тільки екологічно чисті продукти. Впродовж всього періоду лікування за пацієнтом спостерігає кваліфікований лікар. Для розв’язання будь-яких питань можна звернутися на індивідуально організований сестринський пост.

Якщо вам потрібна герніопластика пахової кили, не потрібно відкладати операцію на потім. Завдяки лапароскопічному підходу лікування пройде швидко і безболісно.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів